Concursul naţional “Mesajul meu antidrog”- ediţia a XVII-a, judeţul Mureş

“Mesajul meu antidrog”, ajuns în prezent la ediţia a XVII-a, reprezintă un proiect sustenabil de tradiţie  al Agenţiei Naţionale Antidrog şi un exemplu de bune practici în domeniul cooperării cu instituţiile reprezentative din mediul şcolar.

Dorința a fost ca şi în acest an să se dea continuitate  acestui demers preventiv, care îşi propune a conferi adolescenţilor încadraţi într-o formă de învăţământ o alternativă la consumul de droguri.

În judeţul Mureş concursul a fost implementat de către Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Mureş în colaborare cu Casa de Cultură a Studenților Tîrgu Mureș și Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş.

În data de 26 iunie 2020, cu prilejul marcării ZILEI  INTERNAȚIONALE ÎMPOTRIVA CONSUMULUI ȘI TRAFICULUI ILICIT DE DROGURI, la sediul Casei de Cultură a Studenților din Tîrgu Mureș, a avut loc festivitatea de premiere pentru faza județeană a competiției.

Secţiunile acestei ediții, la care elevii au transmis lucrări au fost:

  • arte vizuale – pictură
  • arte vizuale – fotografie
  • spot video

          Lucrările declarate câștigătoare au fost:

secţiunea arte vizuale – pictură, gimnaziu:

Locul I: Gherendi Miriam, clasa a VIII-a A, Şcoala Gimnazială “Dr. Bernády György”, Tîrgu Mureş.

secţiunea arte vizuale – pictură, liceu:

Locul I: Cherecheș Diana, clasa a IX-a B, Colegiul Național Pedagogic Mihai Eminescu” Târgu Mureș.

secţiunea arte vizuale – fotografie, liceu: Locul I: Matei Maria, clasa a IX-a B, Colegiul Național Pedagogic Mihai Eminescu” Târgu Mureș.

secţiunea spot video, liceu: Locul I:  Cîmpean Denisa, clasa a IX-a B, Colegiul Național Pedagogic Mihai Eminescu” Târgu Mureș.

          Premiile, au fost asigurate de  către Casa de Cultură a Studenților Târgu Mureș.

          Lucrările declarate câştigătoare participă în acest moment la jurizarea naţională, iar câştigătorii acesteia vor fi premiaţi de Agenţia Naţională Antidrog.

Cu acest prilej a fost promovat și concursul de fotografie tematică, lansat de Agenția Națională Antidrog, subsumat campaniei naționale media de prevenire a consumului noi substanțe psihoactive ”FII LIBER!.

Comentează cu Facebook