Conducere nouă la Prefectură, în definitivare

Guvernul României a decis încetarea mandatului de subprefect a lui Mureș Bárczi Gyözö. În comunicarea oficială se precizează doar că „Executivul a adoptat în şedinţa de Guvern din 8 mai 2012 o serie de hotărări de Guvern privind încetarea exercitării, cu caracter temporar sau definitiv, a unor funcţii publice de prefect sau subprefect, precum şi numiri, cu caracter temporar, în aceste funcţii publice”.

În locul lui încă n-a fost numit oficial un nou subprefect, însă deputatul Ciprian Dobre, care este și liderul PNL Mureș a precizat la o emisiune la Realitatea TV Tîrgu-Mureș, că în locul rămas liber va fi numit Manuel Butiulcă, cel care până acum deținea funcția de purtător de cuvânt la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate.

Potrivit surselor noastre, în urma negocierilor din interiorul USL Mureș, postul de subprefect este deținut de PNL, în timp ce postul de prefect va fi în portofoliul PSD. Pentru acesta din urmă, la negocieri cel mai bine plasat pare să fie chiar liderul PSD Mureș Alexandru Petru Frătean. Actualul prefect în exercițiu, fostul șef al Poliției Comunitare Valentin Bretfelean a fost demis de premierul Victor Ponta, însă potrivit declarațiilor lui Bretfelean, comunicare oficială încă nu a venit.

C.H.

Comentează cu Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.