Conferința de Nutriție și Dietetică în perioada 2-5 noiembrie

lose-your-fat-by-having-high-protein-diet_01Manifestarea științifică din domeniul „Nutriție și Dietetică”, organizată de Asociația Română de Nutriție și Dietetică (ARoND) în colaborare cu Universitatea de Medicină și Farmacie Tîrgu Mureș, va avea loc în intervalul 2-5 noiembrie 2016.

Această manifestare va include două Conferințe, prima având drept obiectiv îmbunătățirea cunoștințelor de nutriție oferită sportivilor – ″Conferința de Nutriție Sportivă″ (LINK), iar a doua vizând ″Inserția dieteticianului în sistemul de sănătate – de la nivel european la cel național″. Ambele conferinte sunt creditate cu 12 puncte EMC pentru asistenţi medicali.

Organizarea unei conferințe pe tema alimentației umane, a devenit tradiție în cadrul evenimentelor noastre, plecând de la cererea continuă a comunității pentru informații din domeniul nutriției și dieteticii, și a sfaturilor practice de susținerea stării de sănătate în ciclul de viață.

Printre subiectele dezbătute se numără și rolul dieteticii în terapia clinică, promovarea terapiei dietetice alternative, actualități din domeniul nutriției sănătoase și a terapiei nutriționale în diverse patologii, susținerea randamentui sportiv prin nutriție, inserția dieteticianului în sistemul de sănătate din România.

Susținerea prezentărilor și atelierelor de lucru va fi asigurată prin participarea a unui lector din Franța, 5 lectori invitați de la alte universități și centre de specialitate din țară și 5 lectori din partea UMF Tg. Mureș.

Numărul estimat de participanți este de aproximativ 200 de persoane din diferite specializări: medici de familie, medici specialiști, dieteticieni, profesori, biologi, chimiști, studenți de la specializările medicale, Educație fizică și Sport, Balneofiziokinetoterapie și Nutriție și Dietetică.

Această manifestare va avea drept obiectiv îmbunătățirea cunoștințelor și aplicațiilor practice comunitare ale nutriționiștilor și dieteticienilor din țară, alături de alte profesii și specializări medicale, din prisma domeniului preventiv și/sau terapeutic al nutriției și dietei sănătoase care susțin starea de sănătate populațională, completate de actualizarea rețelei de dieteticieni și a inserției lor profesionale în sistemul de sănătate românesc.

Deschiderea oficială va avea loc Vineri, 4 noiembrie, ora 9.00, la Hotel President, Sala de conferințe – Manadas.

EM

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.