Conferința Medicală „Anemiile și tulburările de hemostază la copil

În data de 24 martie 2017, la Hotel Privo a avut loc Conferința Medicală cu tema „Anemiile și tulburările de hemostază la copil”. Evenimentul a fost organizat de Asociația „Împreună pentru Copiii cu cancer” în parteneriat cu Colegiul Medicilor Mureș, Asociația Medicilor de Familie Mureș, Spitalul Clinic Județean Tg.Mureș și Clinica de Pediatrie I.

A fost cea de-a treia conferință organizată în acest format, au fost prezenți 130 participanți, medici specialiști pediatri, medici rezidenți, medici de familie și asistente medicale. Participanții au avut ocazia să asiste la prezentarea lucrărilor științifice de înalt nivel susținute de lectori cadre universitare și medici pediatri din Tg.Mureș dar și invitați de onoare din centrele universitare din București – de la Institutul Clinic Fundeni și din Cluj – de la UMF Iuliu Hațieganu.

Aceste conferințe s-au dorit să fie un for de educație medicală pentru tinerii medici specialiști pediatrii și medici de familie privind bolile hemato-oncologice la copil.Cu ocazia acestei conferințe s-au adus în prim plan aspecte practice de diagnostic în anemiile copilului și probleme de diagnostic și tratament în tulburările de hemostază la copil, fiind expuse protocoale de tratament naționale și internaționale.
A fost un eveniment complex și unic prin faptul că a cuprins sesiuni științifice medicale, dar și o sesiune de suflet prin lansarea unei cărți autobiografice a Doamnei Profesor Baghiu Maria Despina. Este o carte album, în care autoarea descrie evoluția carierei medicale împletită cu viața personală pe parcursul celor de 70 de ani de viață.

“Mulțumim partenerilor organizatori, lectorilor pentru lucrările susținute, participanților pentru interesul acordat și pentru aprecieri, sponsorilor pentru susținere și voluntarilor Red Cells pentru ajutor și sperăm ca în 2018 să ne revedem la ediția a patra la fel de reușită” a afirmat Gabriela Farczadi, președinte As IPCC.

Comentează cu Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.