Conferință națională pentru bibliotecari

În anul în care aniversăm împlinirea unui veac de la Marea Unire, Asociația Culturală BVM („Barză, Viezure, Mânz”), în parteneriat cu Ministerul Culturii și Identității Naționale, ANBPR (Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România), Consiliul Județean Mureș și Biblioteca Județeană Mureș lansează proiectul Centenarul Marii Uniri. Un secol de carte românească. Conferință națională pentru bibliotecari.
Conferința se va desfășura în data de 14 decembrie 2018, orele 10.00 –14.00, la Sala Mică a Palatului Culturii din Târgu Mureș. Se adresează bibliotecilor județene din România, dar și publicului larg, și își propune să aducă în prim-plan rolul cărții și al bibliotecilor de-a lungul ultimei sute de ani.
Prelegerile for fi susținute de personalități din domeniile culturii scrise, care își propun să aducă în fața publicului consumator de lectură informații interesante și inedite:
– Marea Unire în cărțile și documentele vremii – dr. Monica Avram, directorul Bibliotecii Județene Mureș;
– Centenarul Marii Uniri. Bilanțul unui veac de istorie – dr. Cosmin Popa, cercetător științific principal la Institutul de istorie Nicolae Iorga din București
– Cartea, un instrument al libertății. Povestea literaturii române în 100 de ani – Ion Bogdan Lefter, poet, eseist, critic și istoric literar.
La finalul conferinței, bibliotecarii vor face o vizită la Biblioteca „Teleki-Bolyai”, deschisă publicului larg în anul 1802, un adevărat simbol al culturii scrise.
În cadrul proiectului, bibliotecile județene vor primi un fond de carte românească dedicată Centenarului Marii Uniri.
Acțiunea este finanțată de Ministerul Culturii și Identității Naționale, prin programul de finanțare nerambursabilă a manifestărilor, acțiunilor și proiectelor de aniversare a Centenarului României (1918–2018) și a Primului Război Mondial.

Comentează cu Facebook