Congresul Internațional pentru Studenți, Tineri Medici și Farmaciști MARISIENSIS 2018

Liga Studenților din Tîrgu Mureș împreună cu Universitatea de Medicină și Farmacie Tîrgu Mureș organizează în perioada 28.03-01.04.2018 Congresul Internațional pentru Studenți, Tineri Medici și Farmaciști Marisiensis. Aflat la ediția cu numărul XXII, evenimentul nostru se dezvoltă permanent din toate punctele de vedere.
Liga Studenților din Tîrgu Mureș a devenit un pilon al evenimentelor medicale din țară prin prisma Congresului Marisiensis, fiind unul dintre singurele evenimente medicale studențești care înglobează toate cele 3 specializări: Medicină, Medicină Dentară și Farmacie. Alături de colaboratorii noștri: Organizația Studențească de Medicină Dentară, Asociația Studenților Farmaciști, Societatea Studențească de Chirurgie din România – Filiala Tîrgu Mureș și Organizația Studențească de Medicină de Urgență, evenimentul nostru tinde spre atingerea celor mai înalte standarde.
Statistic, anul acesta până în acest moment avem peste 1000 de persoane înscrise și peste 300 de rezumate depuse. Astfel, nivelul de calitate al evenimentului nostru este unul crescut, având în vedere aceste cifre. Referitor la partea științifică, am pregătit pentru participanții noștri peste 30 de prezentări și peste 30 de workshopuri la care toți participanții sunt așteptați cu mare drag.
O serie numeroasă de personalități precum Prof. Dr. Darko Chudy – medic neurochirurg din Croația, Prof. Dr. William Au – cercetător din China, Dr. Carsten Mahrenholz – cercetător din Germania, Prof. Dr. Maria Dorobanțu – Președinta Societății Europene de Cardiologie, Dr. Chemal Taner – medic dentist, specializat în implantologie, dar și Willi A. Uriciuc – tehnician dentar urmează să susțină diverse prezentări referitoare la descoperiri de ultimă oră.
Pentru că Medicina Militară este o parte integrată a învățământului medical tîrgumureșan, anul acesta am introdus și o secțiune dedicată Medicinei Militare unde sunt înscrise 12 lucrări cu tematică aferentă domeniului.
O prezență deosebită este reprezentată anul acesta în cadrul congresului nostru de către Conf. Dr. Diana Loreta Păun, medic primar endocrinolog și Consilier de Stat – Departamentul de Sănătate Publică – Administrația Prezidențială a României care urmează să susțină joi, 29.03.2018, ora 14:00 în cadrul Aulei Facultății de Farmacie, UMF Tîrgu Mureș o prezentare cu titlul „Politici privind resursele umane din sistemul de sănătate din România și Uniunea Europeană”.
În data de 15.03.2018, evenimentul nostru a fost prezentat la Palatul Cotroceni, în prezența președintelui României, Excelența Sa, Domnul Klaus Werner Iohannis în cadrul evenimetului “România la Centenar”. La această manifestare a fost prezentă o delegație formată din 11 cadre didactice și 10 studenți din partea UMF Tîrgu Mureș și Liga Studenților din Tîrgu Mureș.
Congresul urmează să se desfășoare pe parcursul a 5 zile, începând de miercuri, 28.03.2018. În prima parte a zilei, în cadrul Centrului Cultural Mihai Eminescu din Tîrgu Mureș, participanții o să poată să efectueze formalitățile de check-in urmând ca la ora 17:00 să aibă loc Ceremonia de Deschidere în cadrul Palatului Culturii din Tîrgu Mureș urmată de un cocktail de bun venit. Urmatoarele două zile sunt dedicate în exclusivitate activității științifice, în prima parte a zilei urmând să aibă loc prezentările lucrărilor de către studenți, urmând ca în a doua parte a zilei să aibă loc prezentări si workshopuri pentru participanți, zilele finalizandu-se cu câte o seară socială. Sâmbătă dimineața urmează să aibă loc tot prezentări de lucrări, urmând ca în a doua parte a zilei să aibă loc Ceremonia de Închidere a Congresului începând cu ora 18:00 în cadrul Aulei Facultății de Farmacie, UMF Tîrgu Mureș. Seara de sâmbătă se încheie cu Gala Congresului Marisiensis 2018. Duminică urmează să aibă loc plecarea participanților precum și formalitățile de check-out.
Mulțumiri deosebite dorim să aducem partenerilor și sponsorilor noștri fără de care evenimentul nostru nu ar putea să fie ceea ce este astăzi.

In numele Ligii Studenților din Tîrgu Mureș
Iuliu Gabriel Cocuz – Presedintele Comitetului de Organizare – Marisiensis 2018
0724293304 / iuliuco@gmail.com

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.