Consilierii dezbat marți 16 proiecte pentru Reghin

clCei 19 aleși ai reghinenilor se întâlnesc în această săptămână, marți, 22 octombarie de la ora 15, în Ședință ordinară. 16 proiecte de hotărâre și un raport de de specialitate cu privire la competența primarului și a Consiliului local, întocmit de secretarul municipiului Reghin-Mirela Minodora Rădoi, vor intra în dezbaterea consilierilor.

Proiecte de hotărâre

Primele două proiecte de hotărâre de pe Ordinea de zi a ședintei vizează rectificarea Bugetului General al municipiului Reghin pe anul 2013 și aprobarea Planului de ocupare a funcțiilor publice pentru anul 2014.
Consilierii se vor pronunța și asupra stabilirii prețului de plecare la licitația organizată pentru masa lemnoasă pe picior în volum de 205 mc din UP III SĂCAL aparținând Ocolului Silvic Reghin, dar și asupra atestării apartenenței la domeniul public a unor imobile și terenuri din oraș.

Pentru închirierea curților

Proiect de hotărâre privind aprobarea închirierii unor categorii de terenuri din municipiul Reghin face subiectul punctului cu numărul 12 de pe Ordinea de zi. Este vorba despre terenurile folosite pentru curți sau grădini care sunt aferente unor construcții proprietate privată și al căror regim juridic încă nu a fost clarificat. Se pare că o mare parte a acestora sunt evidențiate în Cărți funciare în care proprietarul apare ca fiind Statul Român și pentru folosirea lor proprietarii construcțiilor nu dețin un contract cu autoritatea publică locală. Executivul Primăriei este angrenat într-un vast proces de inventariere a terenurilor din municipiu, urmând ca după finalizarea acestui proces, la propunerea Consiliului Județean Mureș, Guvernul României să emită o hotărâre care să ateste apartenența respectivelor terenuri la Inventarul bunurilor domeniului public al municipiului Reghin.

Astfel, până la data clarificării regimului juridic al curților și grădinilor respective consilierii trebuie să adopte și din raționamente economice o hotărâre care să permită închirierea acestora.

Pentru apă și salubritate

Aleșii locali se vor pronunța în aceeași ședință și asupra mandatării colegului lor, Mihai Pădurean, ca reprezentant al municipiului Reghin în Adunarea generală ordinară a acționarilor de la SC Compania Aquaserv SA Tîrgu-Mureș din data de 7 noiembrie.

Consilierii vor vota, de asemenea, proiectul de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a Serviciului Public de Salubrizare din județul Mureș, care a fost deja supus dezbaterii publice, el fiind afișat pe avizierul Primăriei și pe site-ul oficial al instituției, fără ca reghinenii să semnaleze că ar avea obiecții referitoare ceea ce conține.

Emeșe Ardelean

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.