fbpx

Consilierul Mark Cristian Hermann acuză fapte de corupție

Conform consilierului Mark Cristian Hermann în aceste momente Aquaserv tocmai execută o lucrare cu miros de “dedicație” în Parcul Eroilor. Se trage prin parc un tronson de canalizare, sub pretextul cuplării unei toalete publice recent amplasate la rețeaua de canalizare. Motivul pare să fie unul total diferit: o terasă în care un dublu incompatibil-inculpat — trimis la plimbare de alegători cu un procent obținut de doar 17 % — este cât se poate de interesat personal, “neapărat trebuie” branșată la canalizare, evident pe banii orașului, în condițiile în care cheltuielile de cuplare la utilități revin persoanei fizice sau juridice interesate.
Șanțurile sunt săpate, WC-ul public a fost amplasat, doar că, conform informației pe care am primit-o de la Poliția Locală, singurele lucrări Aquaserv anunțate pentru ziua de azi sunt pe Str. Frunzei și pe Str. Înfrățirii., precizează consilierul.

Conform acestuia, lucrarea nu a fost raportată către Administrația Domeniul Public (ADP), pentru care ADP trebuie să emită un aviz înainte de a începe lucrarea. Mi s-a confirmat între timp: acest aviz nu a fost eliberat de ADP. Lucrarea nu este avizată nici ca fiind o “lucrare de urgență”, întrucât și în acest caz trebuie anunțată Poliția Locală și ADP, și ea trebuie avizată rapid de ADP dacă există defecțiuni la rețeaua de apă sau canalizare. “Urgență” înseamnă spargerea unei conducte și scurgerile, și nicidecum săpatul unor șanțuri și construirea unor noi rețele de canalizare;

În concluzie, afirma Mark Cristian Hermann fără toate aceste avize și fără respectarea procedurilor legale, Aquaserv efectuează aceste lucrări în mod ILEGAL!

Cine a dat ordinul, cine a dat acceptul pentru săvârșirea unor asemenea ilegalități? Maior? Aghiotanții și interpușii lui? Membrii de familie care lucrează în funcții de conducere la Aquaserv, se întreabă consilierul Mark Cristian Hermann.

Coincidență sau nu, în cursul zilei de ieri a avut loc în restaurantul primăriei din cetate o întâlnire la care au participat mai multe persoane, printre care Claudiu Maior, directorul SPUM Mircea Moldovan și adjunctul dânsului, dna. Zenovia Șagău, reprezentantul firmei CRONOS LIFE CONSTRUCT SRL Nucu Man (trimis în judecată în dosarul finanțării ilegale al clubului de fotbal ASA2013 pentru deturnare de fonduri și spălare de bani) și alte personaje mai mult sau mai puțin obscure. Aparențele parcă confirmă, că e foarte probabil ca discuția respectivă, “ședința de lucru” de ieri să vizeze un singur interes: cheltuirea tuturor banilor publici pe care îi mai au la dispoziție prin acordul cadru, în beneficiul CRONOS LIFE CONSTRUCT, sub titlul de “reparații”, înainte de investirea noului primar ales, Soós Zoltán.


Consilierul se întreabă ce au făcut până acum și ce fac în prezent instituțiile statului pentru a preveni aceste derapaje?

Aquaserv a explicat următoarele intr-un comunicat de presa:

Cu privire la informaţiile răspândite în spaţiul public prin intermediul unor reţele de socializare şi preluate de unele instituţii media, conform cărora, cităm: ”În aceste momente Aquaserv tocmai execută o lucrare cu miros de “dedicație” în Parcul Eroilor.,, Compania AQUASERV S.A. vă informează că NU are nicio legătură cu lucrările prezentate în respectiva postare!

Având în vedere faptul că am răspuns întotdeauna solicitărilor de informaţii venite din partea mass-media, ne exprimăm speranţa ca, atunci când o “ştire” implică şi Compania AQUASERV S.A., publicarea acesteia să cuprindă şi punctul nostru de vedere.

Vă mulţumim!

Compania AQUASERV S.A.

Comentează cu Facebook