fbpx

Continuă înscrierile pentru ajutorul de încălzire

Direcția de Asistență Socială Târgu Mureș continuă, și în anul 2022, acțiunea de primire a cererilor – declarație pe propria răspundere pentru acordarea ajutorului de  încălzire a locuinței și a suplimentului pentru energie pentru sezonul rece 1 noiembrie 2021 – 31 martie 2022.

Pot beneficia de acest drept, familiile care realizează venituri lunare nete pe membru de familie de până la 1386 lei, respectiv persoanele singure care realizează venituri nete lunare până la 2053 lei. Dreptul la ajutorul pentru încălzirea locuinței, se stabilește o singură dată pentru toată perioada sezonului rece.

Depunerea solicitărilor se poate face după cum urmează:

· până la data de 20 ale lunii, acordarea dreptului se va realiza începând cu luna respectivă;

· după data de 20 ale lunii, acordarea dreptului se va realiza începând cu luna următoare.

Formularul „Cerere – Declarație pe propria răspundere” (VEZI AICI) poate fi ridicat, completat și depus personal la sediul Direcției de Asistență Socială Târgu Mureș, str. Gh. Doja, nr. 9, Registratură camera 8 sau completat, semnat și transmis electronic la adresa de e-mail: registratura.das@tirgumures.ro împreună cu documentele doveditoare (VEZI AICI).

Totodată, familiile și persoanele singure ale căror venituri sunt de până la valoarea 1386 lei/persoană în cazul familiei și de 2053 lei în cazul persoanei singure, beneficiază lunar, inclusiv în perioada sezonului rece, de un supliment pentru energie în sumă fixă, acordat în funcție de sursele de furnizare a energiei utilizate, în cuantum de:

· 30 lei/lună pentru consumul de energie electrică;

· 10 lei/lună pentru consumul de gaze naturale;

· 10 lei/lună pentru consumul de energie termică;

· 20 lei/lună pentru consumul de combustibili solizi și/sau petrolieri.

Suplimentul pentru energie se acordă lunar, pe tot parcursul anului, putând a fi solicitat împreună cu ajutorul pentru încălzirea locuinței sau separat, atunci când sunt îndeplinite condițiile de acordare.

Începând cu data de 1 noiembrie 2021 și până în prezent, la nivelul Direcției au fost preluate un număr total de 1899 de cereri, adică 1654 cereri pentru ajutorul de încălzire cu gaze naturale, din care: 1429 cereri aprobate și 188 cereri respinse; 77 cereri pentru ajutorul de încălzire cu energie electrică, din care: 68 cereri aprobate și 4 respinse; 168 cereri pentru ajutorul de încălzire cu combustibili solizi, din care: 74 cereri aprobate și 2 respinse. În ceea ce privește acordarea suplimentului pentru energie, în aceeași perioadă menționată mai sus, s-au înregistrat un număr total de 2980 de cereri: 1443 cereri pentru gaze naturale, 1463 cereri pentru energie electrică și 74 cereri pentru combustibili solizi. Totodată, conform HCL nr. 306/30.09.2021 privind acordarea ajutorului de urgență sub formă de lemne de foc, au fost depuse un număr de 112 cereri din care 22 aprobate și 90 respinse.

Pentru informații suplimentare puteți contacta Direcția de Asistență Socială Târgu Mureș la numerele de telefon: 0365/430859, 0725403312 sau 0725403315 puse la dispoziție publicului, de LUNI până VINERI între orele: 08:00 – 15:00.

Direcția de Asistență Socială Târgu Mureș

Model cerere completata.pdf
Lista bunurilor care conduc la excluderea acordarii ajutorului pentru încălzirea
Ghid informare.pdf
Formular Cerere declarație pe propria răspundere.pdf
Declaratie si Acord GDPR.pdf
Cuantum ajutor pentru încălzirea locuinței.pdf
Cerere Serviciul Fond Funciar și Registrul Agricol.pdf
Cerere Direcția Impozite și Taxe Locale.pdf
Acte necesare în vederea obţinerii ajutorului pentru încălzirea locuinţei.pdf
Comentează cu Facebook
Punctul

FREE
VIEW