Controale ale Inspecției Muncii

La nivelul Inspectoratului Teritorial de Muncă Mureș, în cursul lunii august 2018, au fost efectuate 36 de acțiuni de control în domeniul relațiilor de muncă.

Aspectele vizate de către inspectorii de muncă au fost respectarea legislației muncii în vigoare, respectiv identificarea muncii nedeclarate și fără forme legale, respectarea repausului săptămânal, munca de noapte, transmiterea datelor în revisal în termenul legal. Cu ocazia acestor verificări au fost identificate 13 persoane care lucrau fără forme legale.
S-au aplicat sancțiuni contravenționale pentru 34 agenți economici, din care 8 agenți economici au fost sancționați pentru muncă nedeclarată. Cu ocazia acestor verificări inspectorii de muncă au aplicat 34 de sancţiuni contravenţionale, din care 20 avertismente şi 14 amenzi în cuantum de 276.000 lei și au dispus 100 de măsuri obligatorii, pentru deficienţele constatate.
Domeniile de activitate ale angajatorilor în care au fost identificate persoane care prestau activitate fără forme legale sunt:
– Protecție și gardă, servicii curățenie, informatică, baruri, facilități de cazare și lucrări de construcții.

Comentează cu Facebook