Controale ale Inspectoratului Teritorial de Muncă

La nivelul Inspectoratului Teritorial de Muncă Mureș, în cursul lunii aprilie 2018, au fost efectuate 48 acțiuni de control în domeniul securității și sănătății în muncă.

Inspectorii de muncă din cadrul Compartimentului Control Securitate şi Sănătate în Muncă au aplicat sancţiuni contravenționale pentru 9 angajatori, constatându-se 11 neconformităţi în domeniul SSM. Pentru neconformitățile constatate au fost aplicate 11 avertismente.
Principalele deficienţe constatate au vizat completarea evaluării riscurilor în vederea acordării echipamentului individual de protecție, semnalizarea riscurilor existente, lipsă curs reprezentanți lucrători cu răspunderi în domeniul securității și sănătății în muncă, desemnarea lucrătorilor care să aplice măsuri de prim ajutor, stabilirea prin fișa postului a atribuțiilor și răspunderilor ce le revin lucrătorilor în domeniul securității și sănătății în muncă.
La Inspectoratul Teritorial de Muncă Mureș, în cursul lunii aprilie 2018, au fost înregistrate 13 accidente cu incapacitate temporară de muncă și 4 accidente în afara muncii. Au fost comunicate 20 de evenimente din care 2 soldate cu decesul victimelor. Evenimentele mortale au avut loc în domeniile: fabricarea articolelor de voiaj si marochinărie si a articolelor de harnașament și extracția gazelor naturale.
În data de 26.04.2018 a fost celebrată ZIUA INTERNAȚIONALĂ A SECURITĂȚII ȘI SĂNĂTĂȚII ÎN MUNCĂ cu tema “ Îmbunătățirea Securității și Sănătății Tinerilor Lucrători „.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.