Controale la firmele de taxi

La nivelul Inspectoratului Teritorial de Muncă Mureș, în cursul lunii ianuarie 2017, au fost efectuate 67 acțiuni de control în domeniul relațiilor de muncă.

Obiectivul principal al acțiunilor de control din cadrul Serviciului Control Relații de Muncă l-a reprezentat identificarea muncii nedeclarate. Cu ocazia acestor verificări au fost identificate 17 de persoane care lucrau fără forme legale și 29 de persoane care prestau muncă nedeclarată. S-au aplicat sancțiuni contravenționale pentru 30 agenți economici, din care 8 agenți economici au fost sancționați pentru muncă nedeclarată. Cu ocazia acestor verificări inspectorii au aplicat 45 de sancţiuni contravenţionale, din care 28 de avertismente şi 17 de amenzi în cuantum de 113.300 lei și s-au dispus 239 de măsuri obligatorii, pentru deficienţele constatate.
Domeniile de activitate ale angajatorilor în care s-au identificat persoane care prestau activitate fără forme legale sunt:comerț,transport,transport cu taxi, activități ale centrelor de fitness
A fost înaintată 1 sesizare către Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş, de constatare a infracţiunii de primire la muncă a mai mult de 5 persoane fără încheierea unui contract individual de muncă .
În cursul lunii ianuarie, inspectorii de muncă din cadrul Serviciului Control Relații de Muncă împreună cu Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul I.P.J. Mureș au efectuat 4 acțiuni de noapte la agenți economici.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.