Copil de 12 ani, atacat de urs în curtea unei case din Răstoliţa

O fetiţă de 12 ani din comuna Răstoliţa a fost atacată de urs, marţi după-amiază, în timp ce se afla într-o curte.

În prezent, starea de sănătate a copilului este stabilă, fiind în afara oricărui pericol, a declarat, pentru AGERPRES, prefectul judeţului Mureş, Lucian Goga.

Acesta a arătat că incidentul a fost semnalat la 112 de către o femeie, iar fetiţa a fost preluată de un echipaj SMURD şi transportată la Spitalul Municipal Reghin, cu răni în zona hemitoracelui stâng.

Goga a precizat că gospodăria în care a fost atacată fetiţa se află într-o zonă situată în apropierea unei păduri şi că ursul, în încercarea de a fugi, s-a prins într-un gard de sârmă.

La faţa locului au fost convocaţi membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Mureş, precum şi gestionarul fondului de vânătoare, iar jandarmii au izolat zona până la sosirea specialiştilor care vor avea sarcina de a tranchiliza ursul.

Prefectul Lucian Goga a precizat pentru AGERPRES că ursul a fost eliberat în cursul serii, acesta întorcându-se în habitatul său natural.

“În jurul orei 20.15, ursul a fost eliberat din gardul de sârmă în care a fost prins şi, neavând leziuni incompatibile cu viaţa, i s-a dat drumul în pădure”, a spus prefectul, adresând totodată mulţumiri tuturor celor care au participat la această operaţiune. AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.