Costul deszăpezirilor în Mureș: 7,8 mil. lei

Întreţinerea curentă pe timp de iarnă a celor peste 700 de kilometri de drumuri judeţene mureşene va costa peste 7,8 milioane de lei a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Ciprian Dobre.

Acesta a spus că din această sumă, un prim contract, în valoare de peste 530.000 de lei, doar pentru luna noiembrie, a fost deja semnat cu cei patru prestatori ai serviciului de deszăpezire din judeţ, care au câştigat licitaţia pentru următorii patru ani.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Mureş, valoarea lucrărilor de întreţinere curentă pe timp de iarnă a drumurilor judeţene în această iarnă, se va ridica la 6,35 milioane de lei fără TVA (adică de 7,87 milioane de lei cu TVA), în condiţiile în care, anul trecut, au fost alocate pentru deszăpezire peste 10 milioane de lei.

Cele patru firme vor acţiona pe şapte tronsoane din judeţ: SC Citadin Prest SA pentru zona Sâncrai, SC Salubriserv SA – zonele Reghin, Sighişoara şi Gorneşti, Asocierea SC Astor Com SRL cu SC Citadin Prest SA – zona Găneşti şi SC Drumuri şi Poduri Mureş SRL – zonele Şăulia şi Miercurea Niraj.

În total, în baza celor şapte acorduri-cadru de servicii de deszăpezire a drumurilor judeţene (semnate pentru perioada 2012-2016), Consiliul Judeţean Mureş va aloca, în cei patru ani, suma de 25,41 milioane de lei, fără TVA, adică 31,51 milioane cu TVA.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.