Crăciunul pe rit vechi a umplut hotelurile din Sovata

Sute de persoane din Republica Moldova, dar și din alte țări din spațiul ex-sovietic precum Rusia și Ucraina au venit să sărbătorească Crăciunul pe rit vechi la Sovata, hotelurile fiind pline la această oră.

Astfel, potrivit informațiilor furnizate de angajații la Hotelului Aluniș, toate cele 142 de camere ale acestei unități de cazare sunt pline de persoane care au venit din Republica Moldova, dar și Rusia și Ucraina. Un sejur la acest hotel, de 3 stele, costă 1.385 de lei de persoană, preț în care sunt incluse 3 proceduri pe zi, cazare și masă.

La hotelurile aparținând de Balneoclimaterica Sovata SA, este de asemenea plin, potrivit directorului general Fulop Nagy Janos.

“Avem circa 700 de consumatori care și-au dorit să sărbătorească Crăciunul pe stil vechi la noi. Ei așa fac, sărbătoresc de Crăciun, iar de Revelion stau acasă. La Brădet, unde avem 98 de camere, e plin, la Sovata, unde sunt 168 de camere, de asemenea e plin. Vin, din Republica Moldova, de 20 de ani la noi, cu diferite pachete turistice. Le place, e zăpadă multă și frumoasă”, a declarat Fulop Nagy Janos, care a precizat că, în acest an, Hotelul Făget este închis, pentru modernizare.

Potrivit ofertelor turistice ale unor agenții din Republica Moldova, disponibile online, sejurul în perioada 3-8 ianuarie, corespunzătoare sărbătoririi Crăciunului pe stil vechi, la Hotelul Brădet costă 310 euro, iar la Danubius Sovata 267 de euro, fără proceduri medicale. În preț sunt incluse cazarea în cameră dublă pentru 5 nopți, mic dejun și cină, cina festivă de Crăciun – care a fost duminică seară, accesul la SPA și asigurarea medicală.

Comentează cu Facebook