Creştinii, cei mai persecutaţi


Site-ul american de ştiri FoxNews.com a publicat câteva date la religia cea mai persecutată din lume. Astfel, cei mai persecutaţi sunt creştinii, deşi aceştia reprezintă aproximativ 32% din populaţia mondială, creştinismul fiind cea mai răspândită religie.
Conform Fox News, în ultimul an persecuţiile asupra creştinilor s-au intensificat şi s-au răspândit în mai multe zone ale lumii (fiecare continent fiind martorul unor astfel de evenimente tragice). Practic, suntem la cele mai accentuate nivele de persecuţie din epoca contemporană.
Centrul pentru Studierea Noilor Religii arată că aproape 90.000 de creştini au fost ucişi pentru credinţa lor în 2016 (adică un creştin a fost ucis la fiecare 6 minute), iar 600 de milioane au fost opriţi de la practicarea credinţei prin intimidare, vătămări corporale şi alte manifestări violente.

Se pare că persecuţiile s-au intensificat în unele ţări asiatice, cum ar fi Pakistan, India şi Myanmar. În aceste zone, creştinii sunt persecutaţi de musulmani, hinduşi şi budişti. Adeseori, partizanii acestor religii văd creştinismul ca un import „colonial” şi consideră că cei care-l practică sunt sub influenţa politicilor occidentale.

De exemplu, în India s-au înregistrat în ultimii ani una dintre cele mai mari creşteri ale incidentelor anti-creştine, provocate de naţionaliştii hinduşi, odată cu alegerea primului ministru Narendra Modi, în mai 2014 (premier care a încurajat de atunci naţionalismul hindu).
În 2016, în India au avut loc 40 de incidente grave de persecuţie a creştinilor: agresarea fizică a unor preoţi, incendierea unor biserici şi hărţuirea creştinilor. Opt creştini au fost ucişi pentru credinţa lor. Din cei 64 de milioane de creştini care trăiesc în India, aproximativ 39 de milioane au experimentat persecutarea directă.

În Orientul Mijlociu, creştinii nu sunt persecutaţi doar în Siria şi Irac de către ISIS, ci şi în Iran, Pakistan, Arabia Saudită.
Surprinzător, şi Americile de Nord, Centrală şi de Sud sunt martorele unei persecutări tot mai intense a creştinilor, deşi creştinismul este de departe cea mai practicată religie în regiune. În total, 23 de lideri creştini au fost ucişi pentru credinţa lor în Mexic şi alţi patru în Columbia.

Acestea sunt realităţi pe care adeseori le trecem cu vederea nepăsători. Totuşi, e vorba de oameni cu aceeaşi credinţă ca şi noi, iar lucrurile se pare că iau amploare… Problema e că adeseori creştinii se persecută între ei: un studiu din Marea Britanie arată că mulţi creştini se plâng că sunt discriminaţi şi etichetaţi drept habotnici dacă se declară creştini la locul de muncă sau la şcoală.
Chiar și în legătură cu uimitoarea manifestație de solidaritate creștină, la care au participat mii de români, Marșul pentru viață 2017, au început să apară o serie de critici a unor români care consideră că ideile care stau în spatele acestui marș le afectează… probabil libertatea. Iar până la urmă Marșul nu a promovat decât viața.

Titi Dălălău

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.