Cristian Man nu se oprește niciodată din alergat

 

Reghineanul Cristian Man va alerga timp de 24 de ore continuu în cadrul „Mureș24H”, o competiție de MTB și alergare pe potecile de la Platoul Cornești, din Tîrgu-Mureș, pentru ca Științescu Mureș să meargă mai departe.
Cristian participă la acest eveniment cu scopul de a aduna resurse financiare pentru fundație.

„Mă voi opri din alergare doar atunci când…

… fiecare copil din județul Mureș va avea acces la instrumentele necesare pentru a descoperi că științele sunt interesante, atractive și incitante. Îmi doresc foarte mult să mențin vie curiozitatea de a explora și dorința de a ști. Să putem oferi generațiilor viitoare cadrul în care să poată experimenta și înțelege că fizica, chimia, electronica, informatica, biologia, anatomia… sunt interconectate în viața de zi cu zi și nu sunt doar teorii scrise pe două table. Este important ca acești copii să se descopere pe ei înşişi, prin intermediul științelor, să înțeleagă că tot ceea ce facem are legătură în această lume, în jurul nostru totul este magie și că toate aceste minunății ale științelor își găsesc explicații prin intermediul celei mai complexe „mașinării” de pe planetă: corpul uman”, a spus reghineanul.
Competiția se va desfășura în data de 28 iulie.

Cristian Man…

… este cunoscut reghinenilor datorită implicării în diferite proiecte comunitare și a atitudinii sale civice, a dorinței de a anima tinerii în activități care să îmbunătățească perspectiva acestora asupra vieții într-o comunitate mică precum Reghinul.

„Fondul Științescu Mureș…

… este un program implementat de Fundația Comunitară Mureș în parteneriat cu Federația „Fundațiile Comunitare din România”, cu sprijinul Romanian-American Foundation și finanțatori locali. Prin acest demers dorim să încurajăm pasiunea pentru domeniile STEM (știință, tehnologie, inginerie, matematică) în rândul copiilor, prin implicarea profesorilor, părinților, antreprenorilor și angajaților din companiile din județul Mureș interesați să transmită frumusețea științei către cei mai tineri membri ai comunității. Prin acestea, urmărim să-i ajutăm pe elevi să descopere că științele sunt interesante, atractive și incitante. Cu ajutorul proiectelor, dorim ca tinerii și copiii să înțeleagă și să experimenteze modul în care funcționează tehnologia modernă și cum poate ea să ne ajute să îmbunătățim calitatea vieții de zi cu zi. Dorim să-i impulsionăm să treacă din rolul consumatorului pasiv, în cel cu potențial de creator și inovator”, este precizat pe pagina oficială a fundației.

 

Cei care doresc să îl sprijine pe Cristian Man pot face donații on-line pe platforma Fundației Comunitare Mureș, iar pentru donații cash, virament bancar sau contract de sponsorizare se poate contacta organizația.

Imola Grama

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.