Cu 3.000 de alegători în minus

Prefectul judeţului Mureş, Corneliu Grosu, a anunţat luni, într-o conferinţă de presă, că numărul alegătorilor de pe listele electorale permanente a scăzut la 482.203, faţă de 485.322 câţi erau la alegerile locale (cu 3.119 mai puţini), iar numărul secţiilor de votare va fi mai mare cu 28, adică de la 541 în vară, la 569.

‘Prin ordinul prefectului au fost stabilite un număr 569 de secţii de votare. Pentru organizarea alegerilor, Instituţiei Prefectului – Judeţul Mureş i-a fost repartizată de către Ministerul Administraţiei şi Internelor suma de 3.030.200 de lei, din care personal 2.150.200 de lei, materiale 840.000 de lei şi investiţii 40.000 de lei. Au fost tipărite un număr de 1.070.576 de buletine de vot (câte 535.288 pentru fiecare cameră), procesul de tipărire fiind finalizat. Au fost confecţionate un număr de 570 de ştampile de control a secţiilor de votare şi au fost recepţionate un număr de 2.845 de ştampile cu menţiunea votat’, a arătat Corneliu Grosu.

Prefectul a arătat că au fost tipărite şi distribuite 569 de publicaţii cu numerotarea şi delimitarea secţiilor de votare, iar Autoritatea Electorală Permanentă a transmis în judeţul Mureş 1.197 de broşuri cuprinzând reglementările şi instrucţiunile privind alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului, respectiv 1316 postere şi 660 pliante informative pe aceeaşi temă.
Potrivit prefectului, pentru secţiile nou înfiinţate au fost confecţionate 38 de cabine duble de vot, 42 urne fixe şi 21 urne mobile, au fost achiziţionate 453.297 de timbre autocolante şi materialele consumabile ce vor fi distribuite secţiilor de votare (tuş, tuşiere, rechizite, etc.);

Corneliu Grosu a ţinut să precizeze că începând de luni se va trece la împachetarea pe secţii de votare a buletinelor de vot, a ştampilelor şi a celorlalte materiale necesare desfăşurării scrutinului din data de 9 decembrie şi urmează instruirea preşedinţilor secţiilor de votare şi a locţiitorilor acestora, iar apoi, în data de 7 decembrie, se vor transporta către primării, sub pază militarizată, buletinele de vot şi celelalte materiale necesare în secţiile de votare organizate pe teritoriul unităţii administrativ-teritoriale.

‘Avem un dispozitiv bun şi suficient pentru asigurarea securităţii, atât până în ziua alegerilor şi după alegeri, bineînţeles, peste 1.000 de lucrători ai Ministerul Administraţiei şi Internelor sunt mobilizaţi în această perioadă pentru asigurarea securităţii şi liniştii a modului în care se va desfăşura procesul electoral’, a precizat Corneliu Grosu.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.