Cu manager nou, dar plan de management lipsă

spitalul judeteanNoul manager al Spitalului Clinic Judeţean Mureş, dr. Ioan Szasz, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că a fost numit, începând cu data de 1 octombrie, la conducerea instituţiei sanitare, însă nu are încă un plan de management şi nu cunoaşte situaţia financiară a unităţii spitaliceşti. ‘Consiliul Judeţean şi preşedintele Ciprian Dobre au considerat că o schimbare va fi binevenită. S-a produs o rocadă, eu am venit de la Spitalul din Târnăveni, iar dr. Konrad Judith (fostul manager, n.r.) s-a dus la Târnăveni. Schimbarea s-a produs prieteneşte. Îmi trebuie timp pentru o evaluare exactă a situaţiei actuale. Spitalul se confruntă cu probleme mai ales financiare, pe care încercăm, în limita posibilităţilor, să le rezolvăm (…) Va trebui să pregătim planul de management (…) Preşedintele CJ face numirea pe cel mult şase luni, care se poate prelungi încă şase luni, cu precizarea că în acest interval se organiza concura pentru post, apoi să fie ales noul Comitet Director’, a precizat Ioan Szasz.

Deşi a spus că nu cunoaşte cuantumul datoriilor instituţiei şi proiectele în derulare, noul manager a precizat că toate activităţile de investiţii, de dotare care au fost iniţiate, se vor derula în continuare, iar ‘echilibrarea economico-financiară o facem în limita posibilităţilor, fără a afecta calitatea medicală’.

Dr. Ioan Szazs a mai susţinut că SCJ Mureş face demersuri pe lângă CJ pentru plata facturilor trecute de scadenţă, care riscă să se transforme în arierate, fără însă a putea preciza care este suma respectivă.

Consiliul Judeţean Mureş a comunicat, joi, că în luna septembrie au fost plătite arierate în valoare de peste 1,4 milioane de lei, plăţi restante de aproape 1 milion de lei şi utilităţile în valoare de peste 500.000 lei, iar că o situaţie exactă a datoriilor SCJ Mureş va fi cunoscută abia după data de 6 octombrie, când este termenul de raportare.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.