„Cupa Ardealului 2017”, organizată la 60 de ani de la apariția tirului cu arcul în România

La 60 de ani de la apariția tirului cu arcul în România, asociația clubul sportiv „Șoimii de Mureș”, în colaborare cu Federația Română de Tir cu Arcul, organizează în perioada 3-4 iunie 2017 „Cupa Ardealului”. Competiția de tir cu arcul se va desfășura în Tîrgu-Mureș, pe terenul de sport de pe strada Dezrobirii, poziționat la intersecția cu strada Vasile Lupu, și cuprinde două runde: „target” în 3 iunie și „3D” în 4 iunie.

 

Competiția va decurge după regulamentul Word Archery și vor fi prezente toate diviziile de arc și toate categorie de vârstă. Proba olimpică pentru arc recurve se va desfășura pe o distanță de 70 de metri, cea pentru arc compound pe o distanță de 50 de metri, iar cea pentru arc tradițional pe 30 de metri.

 

Runda „3D” din 4 iunie implică un concurs inspirat din competițiile ASA din Statele Unite ale Americii, categoria Known 50. Concursul este primul de acest tip care se desfășoară la noi în țară. Va include calificări şi finale în categoriile cu peste 5 sportivi.

 

Îi invităm și pe cei care doresc să se alăture evenimentului din postura de spectatori. Sunt 120 de locuri disponibile în tribune.

 

Tirul cu arcul este cunoscut din vechi timpuri, fiind folosit ca armă de război la începuturi. Unii autori susțin că a început să fie practicat ca sport organizat încă din secolul al II-lea. În România, a apărut pentru prima dată abia în jurul anului 1930. Prima secție de tir cu arcul a fost înființată în anul 1957, de către Szabo Zoltan, la Institutul de Medicină și Farmacie din Tîrgu-Mureș. Anul acesta se împlinesc 60 de ani, pe care îi celebrăm cu un eveniment dedicat.

 

Website: www.soimiidemures.ro

Facebook: https://www.facebook.com/SoimiiDeMures/

Facebook event: https://www.facebook.com/events/611535912387095/

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.