Cupa Zonală Karate Kyokushin

 

Duminică, 15 aprilie, s-a desfășurat în sala de karate din Complexul Sportiv „Prodcomplex”, Cupa Zonală Karate Kyokushin/ShinKyokushin pentru copii 6-12 ani, începând cu ora 10,00.

Club Sportiv „David” din Reghin a participat la această competiție cu un număr de 8 sportivi, 5 băieți și 3 fete, din care doi din Reghin, iar ceilalți 6 din grupa din satul Toaca, condus de către președintele clubului, Suciu Alin Mihai.

Toți elevii mei sunt începători, cu doar câteva luni de antrenamente la activ, dar sunt foarte curajoși și talentați. Au dat dovadă că sunt pregătiți atât fizic, cât și psihic, acesta a fost motivul pentru care am hotărât să îi înscriu la prima lor participare la un concurs. Fiecare din ei a participat la categorii diferite și sunt mândru de realizările lor. Am fost atent la sportivi, am reușit să îi cunosc destul de bine, așa încât i-am înscris la categoriile de probe în așa fel încât toată lumea să aibă câte un rezultat. E destul de greu, mulți copii se înscriu la această disciplină, dar puțini rămân. Stilul de karate kyokushin este un stil puternic, greu, nu este pentru oricine. Trebuie să ai un program bine structurat, să îi atragi, să îi faci să îndrăgească acest sport. Ori, nu este deloc ușor să lucrezi cu copii, să reușești să le captezi atenția, să îi faci să înțeleagă ce vrei tu de fapt de la ei. Respectul și disciplina sunt regulile de aur, principii de bază, pe care ei trebuie să le învețe. Iar dacă tu, ca și antrenor, ai reușit să faci asta, rezultatele o să apară în timp”, a declarat Suciu Alin Mihai.

Reghineanul Suciu Alin Mihai a luptat în circuitul super kombat, în urmă cu 8 ani. Momentan face parte din Lotul Național al României și a reprezentat țara la Campionatul Mondial de Karate Kyokushin. Practică artele marțiale de mic copil și este administratorul Clubului de Arte Marțiale ,,David Reghin”.

Evenimentul a fost organizat de către Club Sportiv Tiger Budo din Tîrgu Mureș și Federația Română de Karate Kyokushin.

 

Imola Grama

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.