Curs facultativ de hipnoterapie la UMFST Târgu Mureș

Studenții de la UMFST au manifestat un mare interes față de cursurile facultative de hinoterapie și medicina subconștintului, care vor fi predate în premieră în România, în limbile engleză și română, la catedra de Psihiatrie.

“Începând din acest an universitar, la Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie (UMFST) Târgu Mureş, la catedra de Psihiatrie, vom preda în curând un curs facultativ de hipnoterapie medicală şi medicina subconştientului, atât în limba engleză cât şi în în limba română. Se pare că niciun curs opţional nu a trezit atât de mare interes ca acesta. Studenţii îşi mai pot exprima opţiunea de a participa la curs până săptămâna viitoare. Dat fiind interesul foarte mare, pentru rezidenţi şi medici se discută despre un curs postuniversitar pe care să-l predau ulterior. Până atunci, cursul pentru studenţi va cuprinde teorie şi practică, şi în acest prim semestru de predare vom preda ce este hipnoza, cum se aplică, vom discuta despre istoria hipnozei, tehnici de inducere a hipnozei, terapii care se folosesc în starea de hipnoză. Vom discuta despre hipnoterapia medicală pentru tulburările de depresie, anxietate şi vindecarea atacurilor de panică, tulburările de somn şi managementul stresului, pentru managementul durerii, pentru pregătirea pre-operatorie, intra-operatorie şi post-operatorie. Într-adevăr este o premieră în România, vor fi cursuri din două în două săptămâni, atât teorie, cât şi lucrări practice”, a declarat preşedintele Asociaţiei Europene pentru Hipnoterapie Medicală şi Terapia Subconştientului, dr. Elena Gabor, citat de Agerpres.
“În cartea mea ‘Acasă la Arborele Vieţii’ am dorit să fac cunoscute cazurile de vindecare a patru persoane cu care am lucrat în SUA. (…) Cartea prezintă cazuri de vindecare din probleme cum sunt anxietatea, depresia, dublată de gânduri de suicid, cancer incipient, oboseală cronică, insomnii etc. (…) Manualele le-am pregătit eu pe baza muncii mele din ultimii 13 ani în domeniul hipnoterapiei medicale. Este un pas înainte pentru a dezvolta medicina subconştientului prin care se promovează aducerea sufletului (subconştientului) înapoi în medicină, fiindcă sufletul este o componentă esenţială în fiinţa noastră.”, a arătat Elena Gabor.

Sursa AGERPRES 

Comentează cu Facebook