Datoriile cluburilor sportive către Sala Polivalentă depășesc 150.000 de lei!

În urma unei solicitări depuse de Săptămânalul Punctul ca urmare a unor discuții iscate pe paginile de socializare, am aflat sumele datorate de către principalele cluburi sportive care își desfășoară activitatea la Sala Polivalentă din Târgu Mureș. Aceste datorii se ridică la suma de 162.807 lei (!), fiind acumulate de BC Mureșul, SC Mureșul, City us, Asociația Club Sportiv Olimpic, Uniunea Studenților maghiari din România, SC Hidroconstrucția Ardeal S.A., SC Top Joy Olimpcom SRL, Inspectoratul Școlar Județean Mureș etc.

În adresa trimisă Punctul, directorul executiv al Direcției Județene Pentru Sport și Tineret Mureș, Iuliana Rus, a subliniat faptul că Sala de sport mai sus-menționată se confruntă, la ora actuală, cu grave probleme deoarece necesită lucrări importante și costisitoare pentru înlocuirea sistemului de încălzire și ventilație, consolidarea și izolarea termică a clădirii și dotarea cu instalații noi necesare desfășurării în condiții regulamentare a competițiilor sportive de nivel național și internațional. Având în vedere nu s-au realizat de mulți ani investiții de izolare termică a clădirii, cheltuielile cu utilitățile în perioadă de iarnă se ridică la peste 337.140 de lei (!), numai cheltuielile cu căldura ajungând la peste 40.000 de lei lunar (!).

În aceste condiții, s-ar putea ca – dacă cluburile, care-și desfășoară activitatea acolo, nu-și plătesc datoriile, iar Ministerul Tineretului și Sportului nu alocă bani pentru întreținere și amenajare – Sala Polivalentă să nu mai poată fi utilizată!

Mai jos atașăm răspunsul transmis de Direcția Județeană de Sport și Tineret Mureș, săptămânalului Punctul.

Raspuns

Foto: Panoramio

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.