De ce iubesc turiștii Harghita de Revelion

revelionPensiunile şi hoteluri din Harghita sunt ocupare aproape în totalitate pentru Revelion, turiştii având la dispoziţie programe de distracţie şi relaxare, într-un cadru natural deosebit.

Tradiții de Revelion pe Valea Ghimeșului

Unele dintre cele mai căutate pensiuni sunt cele de pe Valea Ghimeşului. Preşedintele Asociaţiei Pensiunilor Turistice din Valea Ghimeşului, Prejmer Fulop, a declarat că, pentru Revelion, locurile sunt ocupate în proporţie de 80-90 la sută, preţurile fiind cuprinse între 100-150 de euro, pentru programe de 4 zile, cu cazare şi masă.
Turiştii sunt invitaţi la pomana porcului, vor asista la un program de dansuri populare tradiţionale şi vor putea să se plimbe cu sania trasă de cai. De asemenea, nu vor lipsi cina festivă şi tradiţionalul gulaş ce va fi savurat în prima zi a anului nou. Începând din acest an, turiştii care îşi petrec sărbătorile de iarnă pe Valea Ghimeşului au la dispoziţie şi o pârtie de schi.

Tradiții la Băile Tușnad

O altă zonă căutată de turişti pentru Revelion este staţiunea Băile Tuşnad, acolo unde locurile de cazare sunt rezervate în proporţie de aproximativ 80 la sută.
La pensiunile de trei stele din staţiune, cel mai ieftin pachet, de trei zile şi două nopţi, este de 500 lei, în vreme ce preţul ajunge la aproape 1800 de lei pentru sejururile de patru zile şi trei nopţi, cu masă festivă, ofertă de wellness, abonamente pentru pârtia de schi şi excursii cu săniile trase de cai. Potrivit reprezentanţilor Asociaţiei Turistice din Băile Tuşnad, turiştii vor putea savura mâncăruri tradiţionale din bucătăria secuiască, cum ar fi varză călită secuiască, papricaş de pui sau gulaş.
La hotelurile din staţiune, unde confortul este ridicat şi ofertele pentru petrecerea timpului sunt diversificare, preţul este cuprins între 1260 lei şi 1746 lei, pentru un pachet de 4 nopţi.

Revelion și la Boresc

În staţiunea Borsec, locurile sunt ocupate în proporţie de 95 la sută pentru Revelion, preţul pachetelor fiind cuprins între 460 de lei şi 1.300 de lei, în funcţie de numărul nopţilor de cazare şi a meselor asigurate. Primarul staţiunii, Mik József, a spus că, dacă va ninge, turiştii vor avea la dispoziţie cele două pârtii de schi şi un patinoar, dar se vor putea distra şi la diverse evenimente, care vor fi organizate în fiecare week-end. De asemenea, turiştii au posibilitatea de a se relaxa la baia Ó-sáros’, care dispune de un bazin cu apă minerală încălzită, pachetul complet – cu baie, masaj general şi saună – având un preţ de 50 de lei pentru o persoană.

La Praid

Şi pensiunile din localitatea Praid sunt căutate de turişti pentru Revelion, gradul de ocupare fiind de peste 85 la sută. Pachetele de 3,4 şi 5 zile au preţuri care încep de la 700 de lei şi ajung la 1400, în funcţie de numărul nopţilor de cazare şi de programele oferite, cum ar fi plimbări cu săniile trase de cai, vizite la atelierele olarilor şi prelucrătorilor de iască din Corund sau masă festivă la trecerea dintre ani.
Reprezentanta ANTREC Harghita, László Ildikó, a spus că turiştii care vin la Praid pot vizita şi salina din localitate, care va fi închisă doar în prima zi a anului şi pot încerca atât bucate tradiţionale, cât şi cele din vânat.

Gradul de ocupare al spaţiilor de cazare pentru Crăciun, acesta este mult mai redus, hotelierii şi reprezentanţii asociaţiilor de turism opinând că această sărbătoare este una care se petrece în familie.

Preţurile pentru Revelion sunt cuprinse între 100-150 de euro, pentru programe de 4 zile, cu cazare şi masă

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.