”De unde vii la ora asta?”

O amplă acțiune de verificare a respectării măsurilor impuse de Ordonanța Militară nr, 2 se desfășoară în noaptea asta la nivel național de asemenea și la nivel local.

În urma activităților desfășurate azi-noapte, la nivelul județului Mureș, forțele de ordine și siguranță publică au aplicat 67 de sancțiuni pentru nerespectarea prevederilor art. 5 alin. 1 din Ordonanța nr. 2/2020, referitoare la circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 22:00-06:00.

După cum se știe, începând din 23 martie 2020 de la ora 22,00 a intrat în vigoare interdicția de a părăsi locuința în intervalul orar de la 22 până la ora 6 dimineața, cu excepția unor motive foarte serioase, cum ar fi procurarea de medicamente, alimente sau mersul la serviciu, având documente care să dovedească acest lucru, emise de angajator sau scrise pe propria răspundere.

Polițiștii aflați la datorie au verificat mureșenii aflați în trafic.

Vă reamintim ordonanța militară:

  • În intervalul orar 06.00 – 22.00, circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei numai pentru următoarele motive: deplasarea în interes profesional și nu poate fi amânată sau desfășurată de la distanță; asigurarea de bunuri , asistență medicală, motive justificate, deces al unui membru de familie; deplasări scurte în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a oamenilor și nevoile animalelor de companie/domestice.
  • În intervalul orar 22.00 – 06.00, circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei este permisă numai pentru motivele prevăzute la art. 4.
  • Pentru deplasare în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere completată în prealabil. (să cuprindă nume și prenume, data nașterii, adresa locuinței/ gospodăriei/ locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura.)
  • Măsura se aplică începând cu data de 23 martie 2020, ora 22.00, ora României.
  • Foto L.M.

Comentează cu Facebook