De Ziua Naţională, la Târgu Mureş va fi depusă o singură coroană de flori pentru evitarea publicităţii electorale

coroana

Prefectul judeţului Mureş, Lucian Goga, a anunţat marţi, într-o conferinţă de presă, că dată fiind perioada de campanie electorală s-a decis ca în timpul manifestărilor care vor avea loc de Ziua Naţională a României, la Târgu Mureş, să fie rostită o alocuţiune constând în mesajul preşedintelui statului sau al primului ministru şi să fie depusă o singură coroană de flori, din partea Instituţiei Prefectului – Judeţul Mureş.

Lucian Goga a spus că prin această măsură se doreşte să nu se dea o altă conotaţie evenimentului şi că cei care vor dori să depună coroane de flori o vor putea face, însă la finalul manifestării, nu în cadrul ceremoniei oficiale.

Prefectul a subliniat că nu au existat proteste din partea reprezentanţilor formaţiunilor politice şi că partidele mari au fost de acord cu această măsură.

Manifestările de 1 Decembrie, de la Târgu Mureş, vor cuprinde o paradă militară, o paradă a portului popular – la care şi-au anunţat participarea artişti populari din nouă localităţi şi de la Ansamblul Profesionist ‘Mureşul’ – şi o demonstraţie de paraşutism.

Tot în cadrul manifestărilor dedicate Zilei Naţionale, prefectul de Mureş va acorda distincţia “Fibula de la Suseni’ profesorului Mircea Chiorean, co-fondator SMURD şi fost şef al Clinicii Antestezie şi Terapie Intensivă din Târgu Mureş (post-mortem), precum şi multiplului laureat internaţional la înot, Norbert Trandafir şi Ionelei Horga Cozoş, din partea societăţii civile.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.