Demersuri pentru înfrățirea orașelor Reghin- Bátonyterenye

Delegația reghineană condusă de consilierul Alexandru Pușcaș a participat în perioada 5-8 septembrie la aniversarea celei de-a XXX-a ediție a Zilelor Orașului Bátonyterenye.

Având în vedere faptul că între municipiul Reghin și orașul Bátonyterenye (Ungaria) există corespondență privind intențiile de colaborare și înfrățire prin care se prevede angajamentul de a stabili relații durabile între cele două comunități prin realizarea unor proiecte bilaterale în domeniile cultură, sport și economie.

Pe parcursul vizitei au avut loc întâlniri oficiale cu autoritățile locale, în cadrul cărora s-au abordat teme de interes comun în vederea menținerii unor strânse legături între cele două orașe.

În cadrul momentului festiv de pe scena amplasată în centul orașului, consilierul Alexandru Pușcaș a subliniat :

”Suntem onorați de invitația dumneavoastră și ne bucurăm că avem ocazia să ne reîntâlnim în frumosul dumneavoastră oraș. Cu acest prilej salutăm inițiativa domnului primar și precizez că unul din dezideratele municipalității reghinene este dezvoltarea relației de parteneriat cu orașul Bátonyterenye și orice mod de bune practici în administrație merită împărtățit reciproc. Înainte de 2007, când noi încă nu eram membri ai Uniunii Europene, spuneam mereu că drumul nostru spre Europa trebuie să treacă prin Ungaria. După 2007, împreună cu dumneavoastră, am reușit să demonstrăm tuturor că Europa este casa noastră comună și că împreună putem face lucruri deosebite pentru comunitățile noastre. Este remarcabil meritul celor care au reușit să construiască această relație și că au știut să o consolideze și să o diversifice de la an la an. Vă mulțumim și vă transmitem salutările oficialităților și a tuturor cetățenilor din Reghin !”

Tinerii reghineni din Ansamblul Doina Mureșului, însoțiți de instructor Valeria Frandăș, au fost îndelung aplaudați de publicul aflat în fața scenei pentru excelenta prestație oferită.

                                                                                GRAMA IMOLA

Comentează cu Facebook