Din 2014, varianta de ocolire a Tîrgu-Mureşului a rămas tot la stadiul de proiect

 

Senatorul liberal Cristian Chirteş a solicitat, săptămâna trecută în Parlament, răspuns de la ministrul Transporturilor, Lucian Şova, dar și de la conducerea Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere privind stadiul proiectului. Parlamentarul de Mureș spune că a cerut încă de anul trecut aceleași informații de la ministrul Transporturilor de la acea vreme, de la care primea asigurări că în acest an centura Tîrgu Muresului va fi inaugurată. Reprezentantul Asociației Pro Infrastructura, Ionuț Ciurea, care monitorizează stadiul construcției, a confirmat rezilierea, încă de anul trecut, a contractului de lucrări.

Purtătorul de cuvânt al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Alin Șerbănescu a declarat pentru Radio Tîrgu Mureș că se va demara în curând o nouă procedură de achiziție publică: „La ora actuală se întreprind demersurile privind actualizarea documentației de atribuire, în vederea relicitării contractului de lucrări, care va cuprinde atât proiectarea cât și execuția acestui obiectiv.”

Vă reamintim, contractul de construcție a Centurii ocolitoare a Tg. Mureșului a fost semnat în anul 2014, lucrările au început câteva luni mai târziu și s-au sistat la finele anului trecut.

Termenul de finalizare, conform ultimului grafic de execuţie actualizat şi prezentat de către fostul Antreprenor la data de 31 mai 2017, dar neaprobat, este 29 aprilie 2019.

 

Valeriu Rusu, radiomures.ro

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.