Din seria România incompetentă: Mureşean dependent de imunoglobulină s-a mutat în Italia pentru a-și salva viața!

 

 

La începutul lunii decembrie, senatorul Cristian Chirteș prezenta un caz din comuna mureșeană Breaza, unde un tânăr de 15 ani are nevoie stringentă de imunoglobulină.

Senatorul spunea că a în luna octombrie a prezentat scrisoarea medicală deputatului Florin Buicu, președintele PSD al Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților care l-a asigurat că problema se rezolvă. De asemenea, „am discutat și cu ministrul Sănătății, care mi-a dat, de asemenea, asigurări că situația se află sub control”.

 

În decembrie, după 60 de zile nu s-a rezolvat nimic

 

„Părinții tânărului din Breaza nu mai așteaptă trezirea din prostie. Băiatul pleacă la tratament în Italia, împreună cu mama lui. Tatăl rămâne să-și vândă animalele din bătătură și se mută și el. Totul pentru a-i salva viața fiului lor. România 2017. Oare Olguța va vorbi și despre asta la mitingul de la Craiova? Și “duamna Firea” ne mai cântă o colindă?”… a scris în luna decembrie senatorul…

 

În 2018…

 

Tânărul mureșean din Breaza, dependent de imunoglobulină, s-a mutat în Italia pentru a-și salva viața. A plecat, împreună cu mama și fratele lui, în 4 ianuarie, iar după două zile a primit acolo primul tratament. Tatăl lor vinde ce mai au pe lângă casă și merge la ai lui. Și ce s-ar fi întâmplat cu acest tânăr din Mureș, dacă aștepta “soluțiile” lui Bodog sau decizia de lumea a treia a Ministerului Sănătății de a declanșa mecanismul european de protecție civilă, pentru a asigura cantitatea de imunoglobulină?

 

Cristina Vancea

Sursa: Cristian Chirteș

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.