Din toamnă, zilnic la Budapesta cu Wizz Air

În cadrul unei conferințe de presă susținută la Aeroportul Internațional Transilvania în prezența Paulinei Gosk din partea Companiei Wizz Air , a fost anunțată încă o rută din Târgu Mureș la Budapesta, din 27 octombrie 2019. Cursa zilnică spre Budapesta, cu aterizare la ora 17, i se datorează companiei WizzAir, partenerul serios al aeroportului, companie cu care a fost reluată activitatea aeroportului anul trecut. ”Târgu Mureș este un punct foarte important pentru zonă. Această rută contribuie la întărirea relațiilor între România și Ungaria, între cele două regiuni. E importantă și din punct de vedere turistic această rută zilnică pentru că de la aeroportul din Budapesta au relații în 47 de țări în 133 de destinații, în foarte multe locuri se poate zbura cu Wizz Air. Din punct de vedere turistic Târgu Mureșul va deveni mult mai accesibil pentru turiștii din diferite țări”, a explicat președintele Consiliului Județean Mureș, Peter Ferenc.

Dezvoltarea aeroportului rămâne în continuare o prioritate la fel și asigurarea unor condiții prielnice în aeroport, a conchis Peter Ferenc.

”E un pas important, Budapesta va însemna posibilitatea de a călători mai departe…Ne-am dori foarte mult ca aeroprotul târgu Mureș să redevină o bază de operare pentru Wizz Air,. ne-am dori foarte mult”, a subliniat vicepreședintele aeroportului Transilvania.

Pasagerii își pot planifica deja călătoriile în acest oraș frumos, Budapesta, biletele fiind disponibile pe wizzair.com cu prețuri începând de la doar 39 RON / 9,99 EUR*.

Din istoria Wizz Air la Târgu Mureș

Primul zbor WIZZ a decolat de la Tîrgu Mureș spre Londra Luton în 2006 și a fost primul zbor Wizz Air din România. În prezent, rețeaua WIZZ din Tîrgu Mureș constă în patru rute către trei țări, iar numărul de pasageri transportați din 2006 până în prezent este de 2,2 milioane. Frecvența crescută a serviciului aduce anual o creștere cu 40% a capacității totale de transport de la și spre Tîrgu Mureș, care în 2020 va ajunge la 265.000 de locuri.

În 2018, WIZZ a transportat mai mult de 8,3 milioane de pasageri pe rutele sale cu tarife reduse de călătorie spre și dinspre România, ceea ce reprezintă o creștere cu 14% față de anul anterior, în timp ce în primele 6 luni ale anului 2019 un total de 4,4 milioane de pasageri au călătorit cu WIZZ din și spre România, cu 15% mai mult decât anul trecut. În întreaga țară, operațiunile Wizz Air din acest an vor sprijini peste 6.000 de locuri de muncă** în industriile conexe. WIZZ oferă acum 145 de rute către 20 de țări de la 10 aeroporturi din România.

Despre Compania Wizz Air

Wizz Air este cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală şi de Est, care operează o flotă de 114 aeronave Airbus A320 şi A321 şi oferă mai mult de 650 de rute de la 25 de baze, ce asigură conexiunea între 147 de destinaţii din 44 de ţări. La Wizz Air o echipă de peste 4.500 de profesionişti în aviaţie livrează servicii superioare şi tarife foarte scăzute, ceea ce face ca Wizz Air să fie alegerea preferată a 34 de milioane de pasageri în 2018. Wizz Air este listată la London Stock Exchange cu abrevierea WIZZ și este inclusă în calculul indicilor FTSE 250 și FTSE All-Shares.

Wizz Air este membră a Asociației Internaționale a Transporturilor Aeriene (IATA) și a Operational Safety Audit (IOSA), companie de referință la nivel global în ceea ce privește recunoașterea siguranței companiilor aeriene. Wizz Air a primit recent cel mai mare rating de siguranță, de 7 stele, acordat de către airlineratings.com, singura agenție globală care se ocupă de aprecierea siguranței companiilor aeriene și produselor lor. Deasemenea, recent, Wizz Air a fost numită “European Airline of the Year 2017” de către Aviation 100, o publicație anuală recunoscută care acordă premii pentru cele mai bune companii din industria aerospațială.

Comentează cu Facebook