fbpx

“Dincolo de halatul alb”– Salon digital de arte vizuale al personalului medical

În luna ianuarie, Fundația Studium–Prospero organizează pentru cea de a patra oară seria de evenimente Săptămâna culturală. A devenit deja o tradiție că la mijlocul lunii ianuarie, cu prilejul Zilei Culturii Naționale sărbătorită pe 15 ianuarie și cu ocazia Zilei Culturii Maghiare, 22 ianuarie, Fundația Studium–Prospero aduce în prim-plan cultura, organizând un șir de evenimente. În cadrul Săptămânii culturale 15-22 Ianuarie 2022, şi în această perioadă extrem de dificilă pentru toată lumea, cauzată de pandemia COVID-19, Fundația Studium–Prospero şi-a propus să prezinte personalul medical dintr-un unghi mai puțin cunoscut.

În acest sens, Fundaţia Studium–Prospero organizează prima ediţie a Expoziţiei “Dincolo de halatul alb”, în data de 15 ianuarie 2022, ora 16.00, cu ocazia Zilei Culturii Române, la Cafeneaua Studium HUB (piaţa Bolyai nr. 15) cu lucrările profesioniștilor din domeniul sănătății.

Domeniul și tematica lucrărilor pe care pe care doresc să le expună au fost alegerea artiştilor – Ábráam Zoltán, Adriana Neghirlă, Barabás Dénes, Echim Tudor, Fodor István, Gábos Szilárd, Jung János, Kádár Tibor, Kovács Zsolt, Leiher Leonóra, Mezei Tibor, Munzlinger Attila, Munzlinger Noémi, Sin Anca, Şoldan Ana-Voichiţa, Székely János, Vass Tünde – care s-au înscris. 

Reproducerile/imaginile lucrărilor vor fi expuse în format electronic, pe panourile digitale din cadrul Studium Art Caffe, aflată în incinta clădirii Studium Hub din Târgu Mureș.

Expoziţia “Dincolo de halatul alb” poate fi vizitată în perioada 15-22 ianuarie 2022, de L-V în intervalul 09.00-18.00, şi Sâmbătă, 22 ianuarie 2022, în intervalul 09.00-13.00.

Criza provocată de pandemia cu coronavirus a adus în prim plan personalul medical, prin atenția sporită și presiunea suplimentară la care sunt supuși. Prin acest eveniment, Fundația Studium-Prospero îşi doreşte să prezente medicii și farmaciștii dintr-un alt unghi, poate unul mai puţin cunoscut.

Astfel, Fundaţia şi-a propus să ofere posibiliatea de prezentare și promovare a medicilor, farmaciștilor, asistenților care, pe lângă activitatea profesională, în timpul lor liber, cu scop recreativ, și-au fructificat veleitățile artistice în diferite ramuri ale artelor plastice și aplicate, creativ decoarative.

De asemenea, Fundaţia va dezvolta acest proiect organizând anual expoziția, creând astfel o tradiție și încurajând activitățile extraprofesionale de acest gen.

Comentează cu Facebook
Punctul

FREE
VIEW