Directorul aeroportului din Cluj acuză aeroportul din Târgu Mureş

david-ciceo-696x465

Aeroportul ”Avram Iancu” Cluj-Napoca se luptă de câţiva ani cu concurentul direct Aeroportul ”Transilvania” Târgu Mureş dreptul de a-şi desfăşura activitatea într-un mediu concurenţial normal şi onest. În luna octombrie a acestui an, instituţia clujeană a câştigat încă un proces cu Consiliul Judeţean (CJ) Mureş şi Aeroportul Târgu Mureş în disputa privind concurenţa neloială venită din partea celor din urmă.

În mai 2014, Aeroportul Internaţional ”Avram Iancu” Cluj a acţionat în instanţă Consiliul Judeţean (CJ) Mureş şi Aeroportul ”Transilvania” Târgu Mureş solicitând instanţei de judecată să dispună anularea în parte a Hotărârii de Consiliu Judeţean (HCJ) Mureş nr. 16/30/2014 privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli al Aeroportului din Târgu Mureş pe anul 2014, respectiv pentru ”transferuri cf. prevederilor legale în vigoare”.

În fapt, în data de 30.01.2014 CJ Mureş a adoptat hotărârea nr. 16/30.01.2014 privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli al aeroportului din Târgu Mureş pe anul 2014. La hotărârea menţionată, se propune alocarea următoarelor sume Regiei Autonome Aeroportul ”Transilvania” Târgu Mureş: suma de 5.260.000 reprezintă compensaţie pentru ducerea la îndeplinire a obligaţiilor de Serviciu de Interes Economic General (SIEG), suma de 3.070.000 lei pentru reparaţii la obiective din domeniul public al judeţului şi suma de 2.560.000 lei pentru acoperirea cheltuielilor de capital, respectiv realizarea de investiţii.

Citeste continuarea in Gazeta de Cluj

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Un comentariu

  1. Salvati Aeroportul Transilvania

    Mulțumiri d-lui David Ciceo pentru atenția deosebită cu care ne-a distins. Totuși, trebuie să-i atragem atenția că în MasterPlanul din 2014 Aeroportul Avram Iancu a primit fonduri de dezvoltare de 10 ori mai mari (38 milioane euro) ca Aeroportul Transilvania (4 milioane euro). Este clar, că prin această intervenție guvernamentală mediul concurenţial a fost grav afectat. Ar trebui sa urmeze procesele și amendarea instituției dumnealui, respectiv corectarea acestei discriminări prin alocarea fondurilor pentru Aeroportul Transilvania.
    http://www.petitieonline.com/salvai_aeroportul_transilvania_din_targu_mure

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.