fbpx

Dispozitiv mobil de monitorizare trafic velo și pietonal la Târgu Mureș

În data de 2 august s-a montat, cu sprijinul Primăriei Târgu Mureș -(Serviciului ADP), un dispozitiv mobil de monitorizare trafic velo și pietonal eco-counter în str. Mărăști, pentru identificarea valorilor de trafic. Acest dispozitiv va furniza date exacte despre numărul bicicliștilor și pietonilor.
Datele colectate pot fi utile în planificarea infrastructurii velo pe străzile cu sens unic din zona centrală. În străzile Brăila, Eminescu, Mărăști, Târnavei, Vlahuță se pot realiza piste prin redistribuirea spațiilor de parcare. Se încearcă înaintarea soluțiilor către comisia de circulație în vederea avizării acestor propuneri care vor contribui la realizarea unei infrastructuri velo funcționale între zona centrală și cartierul 22 Decembrie. Identificarea rutelor frecventate de cicliști este primul pas în dezvoltarea unei infrastructuri adecvate.
Sistemul de monitorizare trafic a fost achiziționat din donațiile strânse în cadrul evenimentului de strângere de fonduri Bikeathon / Pedalează pentru un scop bun organizat de Fundația Comunitară Mureș – Marosszéki Közösségi Alapítvány.
Proiect co-finanțat de Consiliul Judetean Mures.

Comentează cu Facebook
Punctul

FREE
VIEW