Disputa pe denumirea Școlii Generale Nr. 2 continuă

scoala generala nr. 2 targu muresAtribuirea unei denumiri pentru Şcoala Generală nr. 2 din Târgu Mureş stârneşte controverse între PSD, care ar dori ca instituţia să se numească ‘Ferdinand I’, cum s-a numit în perioada interbelică, şi UDMR, care insistă pe varianta ‘Bernady Gyorgy’, primarul pe vremea căruia a fost construită.

Cornel Brişcaru, ales al PSD în Consiliul Local Târgu Mureş – cel care a contestat în instanţă hotărârea de principiu a vechiului Consiliu Local Târgu Mureş, de schimbare denumirii Şcolii Generale 2 în ‘Bernady Gyorgy’ – a salutat, joi, propunerea Comisiei judeţene de atribuire şi schimbare a denumirilor, ca şcoala să revină la denumirea din perioada interbelică, ‘Ferdinand I’.

Într-un comunicat de presă, Cornel Brişcaru susţine că acest nume este ‘menit să unească şi nu să dezbine’, că prin această decizie s-a reintrat ‘într-o logică instituţională, legală’ şi că ‘excesele anterioare ale unor lideri ai UDMR din Târgu Mureş nu făceau bine nimănui’.

De cealaltă parte, conducerea UDMR Mureş a reclamat, într-un comunicat de presă, poziţia Comisiei judeţene de atribuire şi schimbare a denumirilor, care funcţionează pe lângă Instituţia Prefectului, care a respins propunerea de redenumire a Şcolii Generale 2 din Târgu Mureş în ‘Bernady Gyorgy’.

UDMR consideră că prin decizia respectivă s-ar fi creat ‘o problemă etnică’, iar comisia ar fi avut o poziţie ‘neprofesionistă’.

Decizia Comisiei judeţene este doar consultativă, iar Consiliul Local Târgu Mureş va decide în final ce denumire va avea Şcoala Generală nr. 2.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.