Dispute pe ciorbă de pește în CL Tîrgu Mureș

Așa cum vă anunțam în urmă cu câteva zile, în ședința de joi a Consiliului Local Tîrgu Mureș consilierii locali au supus votului participarea la Festivalul Ciorberi Pescărești a unei delegații compusă din trei persoane, un reprezentant din partea Municipiului, un reprezentant din partea Consiliului Local Tîrgu Mureş și un conducător auto. Primarului oraşului Baja, Fercsak Robert a adresat primarului municipiului Tîrgu Mureş, dr. Dorin Florea, invitaţia de a participa la „Festivalul Ciorberi Pescărești”, eveniment ce va avea loc în perioada 13-15 iulie 2018.

Radu Bălaș nu vrea la… ciorbă de pește

Astfel, în ședința de Consiliu Local de joi, ajungând la punctul 5 „Proiect de hotărâre privind finanţarea din bugetul local a indemnizaţiei în valută pentru o delegaţie din partea Municipiului și a Consiliului Local Tîrgu Mureş în vederea deplasării la Baja / Ungaria, în perioada 13-15 iulie 2018”, – proiect care a trecut fără votul consilierilor POL- Radu Bălaș (POL), a obiectat cu privire la această deplasare: „Îmi pare rău că trebuie să iau cuvântul din nou pe aceste teme. Aceste deplasări la distracție pe bani publici continuă în Tîrgu Mureș. Acum se mai organizează o deplasare la Festivalul Ciorbei de Pește în Ungaria, adică câțiva reprezentanți ai Primăriei vor merge pe bani publici să mănânce la Baja, în Ungaria. Îmi veți spune că Tîrgu Mureșul trebuie să realizeze relații externe senzaționale, să avem conexiuni în lumea largă. Dar, s-a semnat și un memorandum cu un ONG din Coreea de Sud, la o simplă căutare pe Google vom vedea că acel individ care conduce acel ONG din Coreea de Sud, este un sectant, care susține că el interpretează Biblia mai bine decât Iisus Cristos și alte declarații de-ale lui ….”, a spus acesta.

Replica

În legătură cu acuzațiile aduse semnării memorandumului cu ONG-ul din Coreea de Sud, aduse de consilierul Radu Bălaș, viceprimarul Makkai Gergely a spus: „Îmi pare rău stimați colegi, îmi pare rău domnule Bălaș… după părerea mea, folosiți un ton jignitor la adresa unei unei personalități care reușește să organizeze anual niște adunări la care participă aproape 200 de țări din lume. Degeaba zâmbiți! Mie mi-ar fi rușine!!! Mi-ar fi rușine să îl numesc individ pe acest domn, care este un ONG cuprins și la Organizația Națiunilor Unite. Și faptul că invocați secta respectivă, mai puteți să îmi spuneți un alt articol decât al unui deplasat din Olanda. Este unul singur. UNUL SINGUR!!!!  Mulți șefi de state au participat și sunt mândru că Tîrgu Mureșul este primul oraș din România care am aderat la această organizație și suntem un oraș al păcii. Mi-ar fi rușine să spun și s-ă numesc individ acest om!!!…..”, a replicat viceprimarul.

Replica la replică: „Colegul Makkai ridică tonul precum bunica la nepot”…

„Nu cred că este corect să fiu certat pentru că nu vreau să lupt pentru pacea mondială. V-am mai spus: În Tîrgu Mureș, nu putem lupta pentru pacea mondială, dumneavoastră puteți încerca, domnule Makkai. Spuneți că l-am numit individ pe acest coreean, da, așa l-am numit… există mai multe referințe negative la adresa acestui Man Lee Hee, nu a spus doar un olandez”…

„Să meargă și Csiki la o ciorbă de pește”

Magyari Előd a cerut suplimentarea locurilor la ciorbă… „Pe lângă ironizările domnului Bălaș cu privire la toate deplasările, aș avea o propunere, să mai suplimentăm cu un loc pentru domnul Csiki, să se deplaseze și dânsul pentru o ciorbă de pește (râde)”.

Și…

La sfârșit, proiectul a trecut fără voturile consilierilor POL.

Rezumând, rezultă următorul necesar de mijloace băneşti: – diurnă: 3 zile/3 persoane/Ungaria – 3 x 3 x 17,5 EUR = 157,5 EUR; – transport – 300 EUR ( combustibil și taxe de drum); În total este necesară suma de: 457,5 euro.

Redacția

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.