fbpx

Doar crengile rupte demonstrează că pe aici a trecut Moș Martin!

În ultimele trei luni de zile târgumureșenii au fost alertați de 9 ori telefonic (cunoașteți: sirena Ro.Alert) pentru a li se atrage atenția ca să nu se expună la pericol, fiind semnalată prezența ursului în orașul de sus. Dacă la început Moș Martin a fost zărit pe strada Posada, prin noiembrie anul trecut, mai nou tot prin strada Negoiului își lasă urmele. Târgumureșenii care au grădini, case de vacanță pe acolo, ne-au semnalat de nenumărate ori că gospodăriile lor au fost călcate de urs, dar n-au reușit să-l surprindă asupra faptei. Doar stricăciunile, pomi cu crengi rupte, recipiente cu compost mutate din loc, tomberon răvășit și urmele tălpilor au putut fi imortalizate.

Cei care au studiat problema au ajuns la concluzia că Moș Martin trebuie să fie vecin cu ei, adăpostindu-se într-o grădină părăsită din apropiere.  Potrivit datelor din 30 decembrie 2020 există aprobare pentru 3 exemplare de urși pentru recoltare, dintre care unul a fost recoltat deja. Dar cel puțin încă unul le dă târcoale localnicilor!

După ultima alertă de sâmbătă, unul dintre localnicii din zonă, și-a exprimat speranța că poate noul ministru al mediului, Barna Tánczos, poate va lua măsurile permise de lege!

Pe siteul Ministerului a apărut ”Proiectul de Ordin privind aprobarea Instrucțiunilor pentru evaluarea efectivelor unor specii de faună cinegetică admise la vânătoare.”

În continuare se face precizarea:

”Propuneri concrete, sugestii sau opinii cu privire la proiectul de act normativ supus consultării publice se depun, în scris, la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor – Direcția Managementul Resurselor Cinegetice, Calea Plevnei nr. 46-48, sector 1, București, în termen de 10 zile de la postarea acestuia pe site.
           Persoana de contact: Virgil Pițu, e-mail: virgil.pitu@mmediu.ro.”- prin acesta răspundem și cititorilor noștri care ne întreabă unde să mai anunțe vizitele ursului, dat fiind că până la sosirea forțelor de ordine, ursul de regulă ajunge de negăsit!

Speranța moare ultima, spun cetățenii terorizați de ursul care nu stă la pozat!

Citiți și:

https://www.punctul.ro/si-totusi-ursul-exista/

Comentează cu Facebook