Documentarele britanice revin la cinema Arta

În data de 2 iunie 2017, ora 20.00, se dă startul celei de-a șasea ediții a “Documentarelor Britanice”. Proiectul, organizat de British Council, include 6 proiecții care vor avea loc în perioada 2 – 17 iunie, în zilele de vineri și sâmbătă, începând cu ora 20.00, la Cinema Arta, în Sala “Flora”.

Păstrând tradiția edițiilor anterioare, filmele ce vor fi prezentate în cadrul British Documentary mizează pe diversitatea temelor abordate – istorie, artă, muzică, ajungând la probleme de factură etică și socială – acestea fiind nominalizate sau câştigătoare ale unor premii acordate la festivaluri importante de film, precum Grierson, World Cinema Documentary, Sundance sau Bafta.

Noua ediție a documentarelor britanice aduce și de această dată în prim-plan o selecție ce cuprinde portrete ale unor personalități artistice (“20.000 zile pe Pământ” – Nick Cave), sau ale spionajului internațional (“George Blake”), subiecte sociale, cu un focus pe condiția femeilor în diferite părți ale lumii („Dreamcatcher”, “Preţul suprem”), sau de istorie culturală (” Războiul cuvintelor: Soldaţii-poeţi de la Somme”) și nu în ultimul rând, producții emoționante și provocatoare precum “Străinul de pe pod”.

PROGRAMUL PROIECȚIILOR:

– 2 IUNIE, ora 20:00 – Dreamcatcher (R. Kim Longinotto, 104 min.)

– 3 IUNIE, ora 20:00 – War of Words: Soldier-Poets of the Somme / Războiul cuvintelor: Soldaţii-poeţi de la Somme (R. Sebastian Barfield, 89 min.)

– 9 IUNIE, ora 20:00 – 20,000 Days on Earth / 20.000 zile pe Pământ (R. Iain Forsyth, Jane Pollard, 97 min.)

– 10 IUNIE, ora 20.00 – The Supreme Price / Preţul suprem (R. Joanna Lipper, 75 min.)

– 16 IUNIE, ora 20.00 – George Blake Masterspy of Moscow / George Blake – Spionul de top al Moscovei (R. George Carey, 88 min.)

– 17 IUNIE, ora 20.00 – The Stranger on the Bridge / Străinul de pe pod (R. Sam Forsdike, 46 min.)

>> Documentarele sunt subtitrate în limba română.

>> Intrarea este liberă, iar accesul se face în limita locurilor disponibile.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.