Donații oferite familiilor nevoiașe din Mureș în cadrul festivalului Medifun

Liga Studenților din Tîrgu Mureș desfășoară, în perioada 4-8 octombrie, cea de-a XVII-a ediție a festivalului cultural, artistic și sportiv Medifun, la care participă peste 600 de tineri împărțiți în 15 echipe.

Pe lângă partea de distracție, studenții mediciniști au inițiat, în premieră în cadrul festivalului Medifun, proiectul „Joia pentru comunitate”, care a cuprins o serie de campanii sociale: campanie de conștientizare a tinerilor asupra riscurilor la care se expun atunci când își fac tatuaje în locuri neautorizate, campanie de donare de sânge, campanie de reciclare, iar cu ajutorul donațiilor făcute de către participanți s-a realizat o bibliotecă care să acopere trei spitale din Tîrgu Mureș, precum și o campanie de ajutorare a 15 familii nevoiașe din județul Mureș, astfel încât fiecare echipă înscrisă în competiție a ajutat câte o familie cu alimente, rechizite și produse de igienă.

La nivel național, centrele medicale se confruntă aproape tot timpul cu criza de sânge, motiv pentru care în cadrul festivalului Medifun echipele au fost îndemnate să doneze sânge pentru a veni în sprijinul pacienților. Peste 100 de tineri s-au prezentat, în perioada 27 septembrie – 4 octombrie, la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine din Tîrgu Mureș pentru a dona sânge. La finalul campaniei, echipa care a donat cel mai mult sânge a fost premiată de către organizatorii Medifun.

„Ca organizație studențească reprezentativă în domeniul medical, suntem conștienți de continua schimbare care se petrece în jurul nostru, precum și de datoria noastră față de societatea ai cărei membri mândri suntem. Festivalul a fost reconceput în totalitate, în sensul în care am abordat mai multe teme, nu doar distracția. Medifun este un festival al mediciniștilor organizat de către mediciniști, motiv pentru care am considerat că trebuie să punem accent și pe partea socială. Anul acesta, prin ingeniozitate, unicitate și dăruire, credem că aducem o nouă dimensiune festivalului nostru”, a precizat Iuliu Cocuz, președintele Ligii Studenților din Tîrgu Mureș.

Medifun continuă vineri și sâmbătă, la Complexul „Weekend”, cu probele sportive, outdoor – teambuilding, urmând ca duminică să aibă loc scenete, momente culturale și artistice, dar și festivitatea de închidere a evenimentului. Concertele și serile sociale vor avea loc pe malul Mureșului, la fosta piață de vechituri din Tîrgu Mureș.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.