Dorin Bofan și Nagy Zoltán, premiați în cadrul celui de-al IX-lea Concurs Internațional de Fotografie „Milvus”, la Budapesta

 

Dorin Bofan și Zoltan Nagy Wildlife Photography, premiați în cadrul celui de-al IX-lea Concurs Internațional de Fotografie „Milvus” au fost invitații de onoare ai naturArt în Budapesta, unul dintre cele mai renumite festivaluri europene de fotografie de natură!

Iată ce spune Dorin Bofan la revenirea acasă: „Tocmai am revenit acasă de la Budapesta, unde am fost invitat alături de Zoltan Nagy la cel mai mare festival de fotografie de natură din Ungaria. Am vorbit amândoi despre natura României, cu un accent pe Transilvania și pe pădurile ei, în fața unei săli cu peste 500 de persoane, și ne-am văzut imaginile proiectate pe un ecran uriaș – ambele premiere pentru mine. Însă altceva mai surprinzător vreau să vă zic. Că am avut parte amândoi de tratament de staruri: avion din Cluj la Budapesta, cazare de lux în centrul Budapestei pentru noi și familii, am primit niște premii speciale la sfârșitul festivalului, am luat masa la cel mai faimos restaurant din Ungaria împreună cu președintele festivalului (care a stat lângă mine la câteva prezentări și mi-a tradus – m-am simțit prost că nu leg o boabă de ungurește după 10 ani la Mureș). Ideea-i că aproape toată atenția s-a îndreptat către noi, invitații de onoare, doi bieți fotografi de natură până la urmă. Mai puțin când a intrat Bence Máté în sală, care se pare că e una din cele mai cunoscute personalități maghiare în lume. Fotografia de natură e un adevărat fenomen în Ungaria și mi-a lăsat impresia că e la un cu totul alt nivel față de România. Era o energie în aer și atâția fotografi pasionați la un loc, că era imposibil să nu te simți mai motivat. Din punctul ăsta de vedere, am avut foarte multe de învățat în weekendul ce tocmai a trecut, lecții pe care avem de gând să le aplicăm cândva și la noi. Și încă ceva care m-a surprins: lumea ne știe în Ungaria, oamenii de acolo știu despre cât de mișto e România și ce potențial are. O vizitează an de an și cred că, pe lângă faptul că se minunează, se și miră foarte tare de paradoxurile întâlnite. Pe o parte din ele le-am demontat noi – fotografii de natură români chiar există și-și fac simțită prezența din ce în ce mai mult în afara țării”.

 

sursa: Grupul Milvus

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.