fbpx

Dr. Benedek Imre, noul proprietar al castelului din Dumbrăvioara!

Imaginea postată în urmă cu 8 ore de dr. Benedek Imre pe pagina sa de socializare în care anunță că este noul proprietar al Castelului Teleki a aprins spiritele. Nu au întârziat să apară comentariile, cu urări de bine sau malițioase, făcând aluzie și la festivalul AWAKE, fără să fi observat cineva că postarea și comentariile vorbesc despre două lucruri diferite.

Castelul din imagine este cunoscut sub denumirea Castelul Teleki, la fel ca și cel din Gornești, numai că acesta se află în satul Dumbrăvioara, comuna Ernei.

După retrocedare, proprietarul canadian al Castelului Teleki a luat decizia de a-l vinde, dar statul român nu s-a arătat interesat pentru suma cerută. Astfel Artmark Historical Estate a anunțat că proprietarii, după ce au oferit statului român posibilitatea să cumpere Castelul din Dumbrăvioara cu 450.000 de euro, îl oferă spre vânzare oricărei persoane interesate.

Domeniul Teleki este de 49,2 hectare, iar suprafața construită cu 40 de încăperi are 2.010 metri pătrați, Conform descrierii, fosta reședință Teleki, edificată la sfârșitul secolului al XVIII-lea, poate fi transformată în castel de vânătoare, centru medical, centru social, complex turistic, hotel/pensiune, reședință multifamilială sau școală privată.( sursa C.Vischi)

De unde reiese că sfaturile adresate noului proprietar pe pagina de facebook pot fi luate în considerare.

EM

Comentează cu Facebook
Punctul

FREE
VIEW