fbpx

Dr. Gîrbovan vs dr. Benedek

Decesul târgumureșeanului Benedek István, profesor doctor, vestit hematolog,  cel care în 2001 a efectuat primul transplant de măduvă la un bolnav adult în țară, a survenit în urma infecției cu noul Corona virus.

Familia profesorului nu poate accepta pierderea suferită și într-o conferință de presă, fratele profesorului împreună cu familia acuză Spitalul Clinic Județean de mal praxis.

După cum au declarat, ei cunoșteau situația gravă în care se afla dr. Benedek , colegii lui de la secția de Hematologie fiind toți infectați, și ar fi ajutat fiecare, dar la Spitalul Clinic Județean unde a fost transferat bolnavul nu li s-a permis accesul membrilor de familie, chiar dacă aceștia ar fi fost medici. Drept urmare familia a cerut cercetarea cazului, înaintând solicitarea către Colegiul medicilor, către Direcția de Sănătate Publică și către Procuratură, potrivit szekelyhon.ro

Azi , managerul spitalului , dr. Ovidiu Gârbovan a reacționat la acuzațiile aduse printr-un comunicat remis redacției, pe care-l publicăm în întregime:

Comunicat de presă

Având în vedere declarațiile de presă făcute de familia Prof. Dr. Benedek István, decedat în data de 01 septembrie 2020, prin care aduc acuze conducerii Spitalului Clinic Județean Mureș și afirmă că au sesizat instituțiile abilitate deoarece există ”suspiciunea rezonabilă pentru ucidere din culpă”, precizăm că toate acuzele aduse la adresa conducerii sunt nefondate, iar în ceea ce privește acuzația de malpraxis lăsăm  să se pronunțe organele abilitate. 

Manager,

Dr. Ovidiu Gîrbovan

Gáll Boglárka – Referent de specialitate

Compartimentul relații cu publicul

Comentează cu Facebook