Drept la replică…

 

…referitor la Articolul „Topul firmelor mureșene a venit cu aceeași oameni, aceleași firme și, mai nou, cu acuzația unei acute lipse de specialiști”, primit de la Camera de Comerț și Industrie a Județului Mureș:

 

 

Stimați colaboratori,

 

Ne bucură faptul că ne-ați fost alături la Gala Topul Firmelor, organizată de Camera de Comerț și Industrie a Județului Mureș și că ați prezentat cititorilor dumneavoastră acest eveniment. ( https://www.punctul.ro/topul-firmelor-muresene-a-venit-cu-aceeasi-oameni-aceleasi-firme-si-mai-nou-cu-acuzatia-unei-acute-lipse-de-specialisti/).

Apreciind corectitudinea jurnalistică și pentru a nu crea involuntar o imagine greșită asupra acestui eveniment, am dori să precizăm că prima parte a articolului necesită o reevaluare. Notăm mai jos fragmentul la care ne referim.

„Economia județului stagnează? An după an, la Topul Firmelor din județul Mureș sunt prezente cam tot aceleași firme. Oare nu mai apar deloc firme noi care să conteze cu adevărat în economia județului? Aceeași oameni, aceleași firme. Domeniul IT  nu este reprezentat mai deloc. Ce poate însemna acest lucru? S-a diminuat oare într-atât rolul Camerei de Comerț  (al cărei rol principal era de reprezentare a intereselor negustorești și de consultare pe lângă autoritățile statului, în domeniile care țineau de mediul economic și fiscal) și nu mai reușește să facă nimic în acest sens?”

 

Precizări:

 

Camera de Comerț și Industrie a Județului Mureș realizează catalogul Topul firmelor din județul Mureș conform Metodologiei existente la nivel de sistem cameral, în conformitate cu prevederile art. 4 lit. m din Legea nr. 335/2007 a Camerelor de Comerţ şi Industrie din România, modificată și completată. Acest document este prezentat în atașament. Datele luate în calcul sunt transmise de Direcția Generală a Finanțelor Publice Mureș, iar clasamentul este întocmit la nivelul tuturor operatorilor economici activi, care depun bilanțuri contabile.

De aceea, așa cum veți vedea, parcurgând întregul catalog, toate domeniile de activitate sunt reprezentate. Camera de Comerț apără și susține interesele membrilor săi și a comunității de afaceri, în mod egal, indiferent de domeniul de activitate.

Având în vedere faptul că anul acesta 2.634 de societăți comerciale s-au situat pe primele 10 locuri, 1.033 sunt prezente în catalog și din acestea 748 de firme se situează pe locul I, pentru a asigura fluiditatea desfășurării programului, în cadrul evenimentului de Gală, la fel ca în fiecare an, ne-am străduit să citim doar clasamentul pentru reprezentanții firmelor care și-au anunțat prezența la evenimentul desfășurat în 02.11.2017.

Dacă un domeniu nu a fost reprezentat se datorează faptului că nu am fost onorați cu prezența societăților comerciale din respectivul domeniu.

De altfel, după cum vedem pe parcursul articolului dumneavoastră, înțelegeți această poziție.

Desigur, nu putem menţiona toate companiile prezente în Topul firmelor, deoarece numărul lor este de ordinul miilor.

Sperăm să ne acordați dreptul la replică, publicând aceste precizări, sau să modificați debutul articolului în sensul clarificării situației sesizate, în concordanță cu datele pe care le-am transmis.

 

Vasile POP, Președinte CCIMS

 

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.