fbpx

Dumitrița Gliga cere respectarea drepturilor salariale pentru personalul medical-sanitar

Dumitrița Gliga, membră a Camerei Deputaților, a depus o interpelare adresată Prim-ministrului României, Florin Cîțu și ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, legată de respectarea drepturilor salariale ale lucrătorilor din domeniul sănătății.
Dumitrița Gliga aduce în vedere faptul că prin Legea 153/2017, Anexa nr. II, privind salarizarea în domeniul sănătății, s-a dispus creșterea în avans, de la 01.01.2018, a veniturilor salariale pentru personalul medical-sanitar. Această măsură a fost impusă de deficitul de personal specializat în domeniu, problemă cu care România încă se confruntă.
Totodată, deputata semnalează faptul că unele categorii de lucrători din domeniul sănătății precum personalul TESA și cel sanitar-auxiliar format din infirmieri sau brancardieri, nu au beneficiat la momentul respectiv de această creștere în avans, pentru aceste categorii de personal fiind prevăzute creșteri eșalonate, anuale, până în anul 2022.
Recent prin OUG nr.226/2020, Guvernul Cîțu a decis stoparea oricăror creșteri salariale și înghețarea veniturilor personalului bugetar la nivelul lunii decembrie 2020.
Dumitrița Gliga semnalează faptul că o asemenea măsură întră în contradicție cu prevederile Legii 153/2017 care face referire tocmai la creșterea eșalonată a veniturilor personalului TESA și a celui sanitar-auxiliar. Totodată, deputata consideră că nerespectarea calendarului de creșteri salariale pentru categoriile menționate anterior poate fi considerată o discriminare între diferitele categorii de personal sanitar.

Comentează cu Facebook