fbpx

Dumitrița Gliga: S-a emis acordul de mediu pentru secțiunea 1 a autostrăzii A8 (Târgu Mureș – Miercurea Nirajului)

„Autostrada A8 se urnește! Am participat astăzi la dezbaterile publice pe tema construirii autostrăzii A8, Târgu Mureș – Târgu Neamț, secțiunea 1 Târgu Mureș – Miercurea Nirajului și legătură la autostrada A3.” a anunțat deputatul.

Agenția pentru Protecția Mediului Mureș va lua o decizie în legătură cu emiterea acordului de mediu pentru secțiunea 1 a autostrăzii, care va traversa județul Mureș pe teritoriul unităților administrative Miercurea Nirajului, Gheorghe Doja, Crăciunești, Acățări, Păsăreni și Gălești.

Toată lumea este nerăbdătoare să înceapă cât mai rapid lucrările, dar avem în față un proiect foarte complex și studiile de evaluare a impactului trebuie să țină cont de toate componentele, atât cele referitoare la mediu cât și la impactul social. a afirmat deputatul de Mureș Dumitrița Gliga.

Vor fi montate panouri fono-absorbante pentru a scădea nivelul de zgomot, 4000 de m de panouri doar în comuna Crăciunești – spre exemplu, garduri pentru ca animalele ă nu pătrundă pe partea carosabilă, plase pentru păsări și ecoducte pentru animalele sălbatice.

După aprobarea solicitării de emitere a acordului de mediu, urmează realizarea studiului de fezabilitate, aprobare indicatori tehnici-economici, HG pentru exproprieri și în final licitația pentru proiectare și execuție. Termenul de finalizare al proiectului este anul 2026.Ca orice plecare la drum, cei mai importanți sunt primii pași, iar aceștia au fost făcuți. Nu ne rămâne decât să le urăm succes constructorilor și noi să circulăm cât mai curând pe A8.” a anunțat Dumitrița Gliga.

Comentează cu Facebook
Punctul

FREE
VIEW