După Germania, România e a doua piaţă ca export pentru Ungaria

Ministrul Afacerilor Externe şi Comerţului Exterior al Ungariei, Péter Szijjártó, a declarat joi, la Târgu Mureş, că în ultimul an comerţul dintre România şi Ungaria a ajuns la aproape 8 milioane de euro şi că, după Germania, România e a doua ca piaţă de export pentru Ungaria.

“Guvernul Ungariei face demersuri pentru ca relaţia României şi a Ungariei să fie pusă la respect reciproc. Din acest punct de vedere, din partea guvernului românesc, până acum am văzut o deschidere foarte bună. În ultimul an, comerţul dintre cele două ţări a ajuns la aproape 8 milioane de euro. După Germania, România e a doua ca piaţă de export pentru Ungaria”, a afirmat ministrul ungar de externe.

El a adăugat că relaţiile economice au devenit atât de strânse şi în baza acordurilor de cooperare încheiate cu autorităţile din România, el referindu-se în acest sens la programul de dezvoltare economică destinat întreprinzătorilor agricoli şi micilor fermieri maghiari din Transilvania, prin care au fost încheiate 501 de contracte pentru proiecte finanţate de guvernul de la Budapesta.

Péter Szijjártó a mai arătat că între România şi Ungaria se întrevede o cooperare economică şi mai strânsă pe viitor, ceea ce va ajuta creşterea PIB-urilor şi a veniturilor bugetare din ambele ţări.

AGERPRES

Foto: Facebook – Peter Ferenc

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.