fbpx

ECHIPA DE DEZBATERI A COLEGIULUI NAȚIONAL AL. PAPIU ILARIAN, CÂȘTIGĂTOARE A LOCULUI I LA TURNEUL NAȚIONAL DE DEZBATERI ACADEMICE „BLACK SEA TOURNAMENT”, EDIȚIA A II-A

A doua ediție națională a Turneului de dezbateri Black Sea Tournament, în limba engleză, s-a desfășurat online în weekendul 27-28 noiembrie 2021. Tema de soluționat a fost „ În general, mișcările de activism social, divid mai degrabă societatea decât o unifică, atunci când vine vorba de abordarea problemelor sociale sistemice. ” („On balance, social activist movements are more divisive than unifying when it comes to addressing systemic social issues”.)

Turneul a fost organizat de Colegiul Național Mircea cel Bătrân din Constanța, în colaborare cu Școala Horace Mann din New York. „The Black Sea Tournament” reprezintă etapa de calificare pentru Turneul „2022 Romanian Public Forum Debate National Tournament”.

La dezbaterile în format Public Forum participă două echipe care susțin puncte de vedere opuse în legătură cu o rezoluție. Acest format presupune, pe lângă discursurile participanților, și o serie de sesiuni de întrebări și răspunsuri, ceea ce face ca discuția să fie una foarte interactivă.

La competiție, secțiunea Liceu, au participat 12 echipe de elevi iar la secțiunea Gimnaziu, 7 echipe din întreaga țară.

Locul I la secțiunea Liceu, cu o decizie de 4 la 1, a fost câștigat de echipa compusă din Ilinca Gherasim și Alexandra Beianu, elevi în clasa a IX-a la Colegiul Național Al. Papiu Ilarian Târgu Mureș, pregătiți de Briena Stoica și Radu Pop, profesori la C.N. Al. Papiu Ilarian Târgu Mureș. Câștigătoarele sunt la prima participare la o competiție de dezbateri.

Echipa formată din Larisa Androne și Dalia Ema Constantin s-a calificat în sferturile de finală, iar echipa formată din Carla Tudor și David Leuca a avut o participare bună, Carla Tudor ocupând locul al III-lea în clasamentul individual al vorbitorilor, la egalitate de puncte cu Dalia Ema Constantin.

Felicitări tuturor participanților și câștigătorilor!

Comentează cu Facebook
Punctul

FREE
VIEW