Echipă mobilă de intervenție în cadrul campaniei ”Nimic nu justifică violența”-la Târgu Mureș

Echipa de Intevenție în cazurile de violență domestică este activă pentru târgumureșeni. Violența domestică este larg răspândită în societatea contemporană, la nivelul tuturor categoriilor sociale, cu efecte grave pe termen lung asupra calității vieții și bunăstării victimelor și familiilor acestora.

Astfel, pentru a pune la adăpost victima și a îndepărta din familie persoana agresivă, s-a constituit o echipă mobilă, la nivelul municipiului Târgu Mureș, formată din angajați ai Direcției de Asistență Socială Târgu Mureș și  reprezentanți ai Poliției Locale Târgu Mureș.

Orice persoană aflată în preajma sau în mijlocul actelor de agresiune, victimă, vecini sau martori străini de familie, sesizează numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

Echipa mobilă pentru intervenția de urgență în cazurile de violență domestică intervine doar la solicitarea Poliției Municipiului Târgu Mureș, după emiterea ordinului de protecție provizoriu și doar în situația în care victima/agresorul nu are posibilitatea de a se caza și solicită găzduire într-un centru rezidențial pus la dispoziție de municipalitate și Institutul Est European de Sănătate a Reproducerii Târgu Mureș.

Direcția de Asistență Socială acordă informarea și consilierea victimelor actului de violență domestică iar după evaluarea inițială a gradului de risc, oferă servicii și beneficii sociale în vederea depășirii situației de risc în care se găsesc.

Chiar dacă echipa mobilă nu este sesizată, Poliția Municipiului Târgu Mureș înștiințează Direcția de Asistență Socială cu privire la victimele violenței domestice de pe raza municipiului Târgu Mureș, în vederea luării măsurilor ce se impun și acordării de servicii sociale atât victimelor cât și agresorilor.

Această problemă trebuie foarte bine înțeleasă de către toți factorii responsabili și presupune o implicarea activă a tuturor profesioniștilor cu atribuții în domeniu și, nu în ultimul rând a comunității locale.

PRIN INTERMEDIUL CAMPANIEI DERULATE LA NIVEL NAȚIONAL  – „NIMIC  NU JUSTIFICĂ VIOLENȚA”, DIRECTIA DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ  TÂRGU MUREȘ  ADUCE LA CUNOȘTINȚA TÂRGUMUREȘENILOR ÎNFIINȚAREA ECHIPEI  MOBILE DE INTERVENȚIE ÎN CAZURILE DE VIOLENȚĂ DOMESTICĂ APROBATĂ PRIN HCL Nr. 103/2019

Comentează cu Facebook