Eduard Novak, sabotat

eduard carol novakEduard Novak, președinte ales în Federația Română de Ciclism, multiplu campion mondial și campion olimpic, a organizat o conferință de presă în care a vorbit despre neputința sa de a conduce Federația.

Eduard Novak a spus că este sabotat întru îndeplinirea funcției sale și că nu poate reforma Federația Română de Ciclism, fiind legat de mâini și de picioare de birocrație și de jocul perfid făcut de cei care dețin în mod real puterea. ,,Este pentru prima dată când ies în presă și vreau să spun adevărul. Suntem într-o situație în care chiar am ajuns într-o capcană și sunt doar un președinte de onoare”. El a mai spus că deși are susținerea a 30 de cluburi din 44, nu poate schimba structura Federației, veche de 18 ani. ,,Mi-am dat seama că statutul Federației este făcut pentru funcția de secretar general (n.r. Vasile Selejan). Angajații îmi râd în față. Toată munca lor o fac pentru a mă sabota”. Eduard Novak a declarat că nu se aștepta să întâmpine atâtea împotriviri, atunci când a candidat pentru funcția de președinte al Federației Române de Ciclism. ,,Am făcut niște promisiuni pe care nu le pot îndeplini”, a declarat el pentru Biciclistul.ro. ,,Nu am putut să fac decât 10% din ce mi-am propus… Este o situație incredibilă. Toate deciziile se iau în consiliul de administrație. Toți sunt împotriva mea. Eu vreau să fac sport și cred că acest consiliul trebuie să fie compus din persoane care sunt alese și au o pricepere pentru acest sport”.
Consiliul de administrație din Federația Română de Ciclism este format dintr-un reprezentant al Jandarmeriei, un reprezentant “de la ambulanțe”, trei angajați, doi vicepreședinți și președinte.

Foarte mulți s-au bucurat când au aflat că Eduard Novak a fost ales președinte în cadrul Federației Române de Ciclism, anul acesta, în luna martie. Dar iată că au trecut mai bine de șase luni, iar Eduard Novak spune că a luptat în gol până acum.

Nu vrea să se lase, nu vrea să-și dea demisia, va lupta până la capăt. Din păcate, se cam luptă cu morile de vânt și nu cu adevăratele probleme ale ciclismului românesc.

Ministerul Tineretului și Sportului nu se poate amesteca în treburile interne ale Federației Române de Ciclism, motiv pentru care Eduard Novak este lăsat în bătaia vântului.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.