Elevii Colegiului Naţional ”Unirea”, pregătiţi să doboare recordul mondial cu cel mai mare tablou


Elevii Colegiului Naţional “Unirea” din Târgu Mureş sunt pregătiţi să doboare recordul mondial cu cel mai mare tablou din istorie, de Ziua Internaţională a Educaţiei, cu o lucrare formată dintr-un colaj din 18.000 de piese, care va acoperi o mare parte din curtea şcolii şi care este denumită “Tabloul poveştilor”.

“Ne pregătim de ceva vreme cu acest proiect Unirea Art Scena, pe care dorim să îl transformăm într-o manifestare cu caracter naţional anual de educaţie, artă, istorie şi turism cultural şi astfel să creăm un Centru Cultural Educaţional European. Nu suntem la prima colaborare cu Colegiul Naţional Unirea. Ritmul şi bucuria cu care elevii au intrat şi au acceptat acest proiect au făcut ca balul bobocilor în sine, de la care a pornit ideea, să nu mai fie doar o petrecere. Aşa că manifestarea propriu-zisă s-a transformat într-o serie de activităţi culturale şi educative care se vor derula în perioada 19-29 octombrie. Ca un preambul, de Ziua Educaţiei am reuşit să punem bazele celui mai mare tablou, cu care dorim să doborâm recordul mondial, care va fi un colaj fotografic”, a declarat, pentru AGERPRES, directorul artistic al Unirea Art Scena, regizorul Liviu Pancu.

Elevul Paul Frigoro a spus că pentru acest record mondial elevii şi-au propus să adune un colaj format din 18.000 de piese, fotografii, desene din copilărie ale colegilor săi, picturi şi tot ce ţine de viaţa lor, imprimate de coli A4, care vor fi amplasate pe cutii de carton dispuse în curtea şcoli.

“Toate cutiile pe care vor fi puse colajele vor forma un ‘U’ uriaş, care vine de la Unire, fiindcă suntem în anul Centenarului Unirii. Până la urmă şi pe noi ne uneşte o energie care ne pune să muncim, această energie este Liviu Pancu. Dorim să obţinem ceva măreţ, va fi o unire şi între noi, elevii”, a arătat Paul Frigoro.

Regizorul Liviu Pancu a precizat că prin manifestarea Unirea art Scena, ajunsă la ediţia a II-a, care în acest an se va derula sub genericul “Povestea fiecărui tânăr”, se urmăreşte dezvoltarea relaţiilor interculturale la nivelul liceenilor în domeniile educaţiei, artelor şi culturii.

El a susţinut că prin Unirea art Scena se doreşte recunoaşterea Colegiului Naţional “Unirea” în colaborare cu Teatrul Scena ca un punct important al întâlnirilor naţionale şi europene din domeniul educaţiei, sociologiei, culturii, artelor şi istoriei, până în 2020. AGERPRES

Comentează cu Facebook