Elevii de la Școala Gimnazială Acățari învață Matematică și Informatică în laboratorul Digitaliada

Școala Gimnazială Acățari este una dintre cele 10 școli câștigătoare ale concursului de selecție Digitaliada și a doua școală din județul Mureș care intră în programul Fundației Orange. Astfel, cei 95 de elevi de gimnaziu încep noul an școlar 2019-2020 cu un laborator digital complet echipat, cu materiale digitale educaționale pentru Matematică și Informatică și cu profesori instruiți pentru a utiliza metode digitale interactive la clasă, în procesul de predare-învățare.

Laboratorul digital al Școlii Gimnaziale Acățari a fost dotat cu 32 de tablete pentru ca fiecare elev să poată lucra individual în timpul orei, cu laptop pentru profesor și videoproiector pentru clasă. Împreună cu echipamentele, aceștia primesc un pachet complet de aplicații adaptate curriculei, materiale digitale, ghiduri de predare și planuri de lecții pentru a susține învățarea matematicii și TIC-ului cu ajutorul tehnologiilor digitale. Profesorii au participat în prealabil la sesiuni de formare, pentru a fi pregătiți să utilizeze metodele digitale la clasă.

„Felicitări școlii Acățari pentru câștigarea concursului. Elevii vor învăța în anii următori într-un laborator digital complet echipat, iar profesorii sunt instruiți prin program cum să utilizeze noile tehnologii la clasă. În județul Mureș avem deja în program și școala din Sâncraiu de Mureș, ai căror profesori sunt modele pentru colegii lor. Datorită programului Digitaliada al  Fundației Orange, 5.500 de elevi din 50 de școli învață matematică și TIC cu metode digitale” – Amalia Fodor, director Fundația Orange.

Urmărind evoluția societății și evoluția profilului elevului, în special, am observat o nevoie de spațiu digital în care elevul învață, descoperă noțiuni în ritmul propriu. De aceea, consider că educația digitală nu înlocuiește educația clasică/tradițională, ci vine în completarea acesteia”, a declarat directorul școlii din Acățari, Gabriella Jozsa, la aflarea veștii că școala se alătură comunității Digitaliada.

„Educația digitală este o completare a metodelor de predare și evaluare clasice, necesară și obligatorie în ziua de azi, care ar trebui să existe permanent în fiecare școală. Noi înregistrăm progrese vizibile din partea copiilor. Am plecat de la premisa că  principalii beneficiari ai acestui proiect sunt elevii și ne ținem de cuvânt”, afirmă directorul școlii din Sâncraiu de Mureș, Alin Danciu.

Digitaliada este un program de educație digitală care își propune încurajarea folosirii tehnologiei pentru îmbunătățirea performanței școlare. Pentru a-i pregăti pe elevi pentru oportunitățile viitorului, Fundația Orange a investit în cele patru ediții Digitaliada 2 milioane euro.

Fundația Orange susține educația digitală la nivel național. Oricine este interesat de predarea și învățarea cu ajutorul tehnologiei digitale are la dispoziție în mod gratuit platforma online www.digitaliada.ro și, totodată, poate aplica la concursul de materiale digitale #Digitaliada, care încurajează dezvoltarea de materiale educaționale în limba română.

Despre Fundația Orange

Fundația Orange este o organizație non-profit care se implică în viața comunității prin realizarea de proiecte de filantropie menite să aducă schimbări pozitive în viața persoanelor dezavantajate. În cei peste 6 ani de activitate, Fundația Orange a investit peste 6,5 milioane de euro in proiecte de educație digitală pentru persoane defavorizate și în proiecte de sănătate, educație, cultură în beneficiul persoanelor cu deficiențe de vedere și/sau de auz, în scopul integrării lor sociale. Pentru mai multe informații vă rugăm vizitați www.fundatiaorange.ro și www.digitaliada.ro.  

Comentează cu Facebook